CHL: ismét nagyon közel volt a Volán meglepetés

Szerző: Mátay Balázs

2024-09-14

Hétről hétre, találkozóról találkozóra egyre inkább összeáll és egyre jobban megszorongatja aktuális ellenfelét a jégkorong Bajnokok Ligájában a Hydro Fehérvár AV19. Kiss Dávid együttese szombaton a svájci bajnoki ezüstérmese, a Lausanne ellen szerzett kishíján bravúrpontot. Ahogy csütörtökön a svéd Färjestad, a helvétek is 2-1 után a legvégén – most konkrétan 12 másodperccel a vége előtt üres kapura – tudta csak egy góllal bebiztosítani sikerét. A Lausanne 3-1-re nyert, de nagyon megizzadt érte. A Volán becsületgólját Erdély Csanád ütötte 0-2 után.

Az egész találkozón egyenrangú ellenfele volt a Volán a sokkal magasabb polcon jegyzett svájci hoki egyik legjobbjának. A Lausanne HC csak a második harmad hajrájában tudta megszerezni a vezetést egy emberelőnyös helyzetben bemutatott szép felső sarkos „pókhálózással”.

Ez nem törte meg a fehérváriakat, aki továbbra is derekasan próbálkoztak. Ennek tükrében különösen bosszantó volt, hogy egy újabb emberelőnyös szituációt követően az éppen kiegészülő, de nyilván nagyon fáradt vendéglátók kárára megérkezett a második svájci találat.

Ettől sem zuhant össze a Volán, sőt: Erdély közelről megtalálta az utat Keller kapujába (2-1). Pontosan egy minutumra rá majdnem eljött az egyenlítés is: Németh és Magosi próbált lecsapni a szabad korongra, a kapus ráfeküdt, Kiss Dávid challenge-et kért, hogy hol sikerült Kellernek ráfeküdnie, de nem láttak gólt a játékvezetők. Az egyértelmű, hogy a korong becsúszott a jobb sarokba, ám előtte egy pillanattal lökték a kapust, ezért nem adták meg.

Az utolsó szűk két percre lejött a jégről Reijola kapus, de valahogy az egész meccsen nem sikerültek az előnyös szituációk, most sem, ráadásul a legvégén jött a már „hagyományos” bekapott üres kapus gól.

Összességében ez remek meló volt, egyre inkább egyenrangú ellenfele a Volán a sztárgárdáknak, ami remek előjel a hamarosan kezdődő ICEHL-idény előtt.

A BL-ben legközelebb október 8-án, a svéd Skelleftea AIK vendége lesz a Hydro-Fehérvár AV19, majd 12-én, az utolsó találkozóján a másik svájci BL-résztvevő, a genfi Servette látogat az Alba Arénába, 18.30-kor.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Mátay Balázs

2024-09-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This