A Vidi sem érti a Fiolával kapcsolatos MLSZ-döntést, kérelmére nem is reagált a szövetség

Szerző: Mátay Balázs

2023-09-27

Mint arról már tegnap beszámoltunk, a nyilvánvalóan téves – tv-felvételekkel egyértelműen alátámaszthatóan – rossz játékvezetői ítélet ellenére az MLSZ fegyelmi bizottsága egy meccsre eltiltotta a Fehérvár FC csapatkapitányát, Fiola Attilát. Mint kiderült, előzetesen már a Vidi vezetői hivatalos beadványban kérték a labdarúgó-szövetség illetékeseitől az eset felülvizsgálatát és a piros lapért járó eltiltás törlését. Mindhiába, a kérelemre nem válaszoltak, ellenben Fiolát szemrebbenés nélkül elmeszelték egy mérkőzésre, mondván, hogy „a szabál az szabál”, aki egyből piros lapot kap, mindenképpen legalább egy meccsről el kell tiltani.

A Fehérvár FC ezzel kapcsolatos közleménye:

A vasárnapi, ZTE FC elleni bajnoki mérkőzés 60. percében Vad II István játékvezető kiállította csapatkapitányunkat, Fiola Attilát. A piros lapot a jelenlévők és TV-nézők meglepetésére a percekig tartó VAR-vizsgálat is megerősítette, így emberhátrányban kellett lejátszanunk a mérkőzés hátralévő részét. 

A TV-felvételek megtekintése után a Fehérvár FC meggyőződése, hogy az esetnél nem történt szabálytalanság, ezért hétfőn kértük a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságát, hogy vizsgálja újra az esetet, és ne szabjon ki eltiltást Fiola Attilára. Kérelmünket hivatalosan is elküldtük a szövetség képviselőinek, bíztunk benne, hogy a Fegyelmi Bizottság elismeri, hogy tévedés történt, azonban kedd délután már az MLSZ honlapján is szerepelt, hogy Fiola Attilát eltiltották egy NB I-es bajnoki mérkőzésre. Klubunk értetlenül áll a döntés előtt, hiszen a felvételeken egyértelműen látszik, hogy csapatkapitányunk nem követett el szabálytalanságot az esetnél (az összefoglalóban a szituáció és lassítása megtekinthető 2:10-től).

Vidi – ZTE összefoglaló

Csak érdekességképpen jegyezzük meg, hogy az eset nagy port kavart a sportmédiában is, többek között az M4 Sport honlapja, és a Nemzeti Sport Online is megszavaztatta olvasóit arról, hogy kiállítást ért-e a szituáció, amikor Szendrei Norbert elesett Fiola Attila mellett. A cikk írásakor az M4 Sport oldalán a szurkolók 93 százaléka szerint nem érdemelt kiállítást a válogatott játékos, míg a Nemzeti Sport honlapján 8429 szavazóból 7375 szerint volt jogtalan a piros lap. „

Egy rossz döntés betetőzése. Részint ilyen esetekben KÉRÉS NÉLKÜL publikálni kellene, mi áll a játékvezetői jelentésben, mi alapján adott piros lapot bárkinek is a sípmester. A VAR-stábbal való kommunikáció is nyilvános kellene, hogy legyen ilyenkor, mert lehet, hogy a VAR jelezte a bíró sporinak (hiszen miről is társalogtak volna ebben az esetben majdnem 3 percig???), hogy a felvételek alapján nem történt szabálytalanság, majd Vad II maga döntött úgy, hogy juszt is marad a piros, ne legyen nevetség tárgya a visszavont lap okán. Akárhogy is történt, minden tekintetben MEGBUKOTT az MLSZ illetékes bizottsága, a játékvezető és a VAR-konténerben ücsörgő három ember is. Ezt nem lehet szépíteni! Ez mérkőzés végkimenetelét jelentősen befolyásoló döntés volt, nem beszélve a 11-esről, amit ugyancsak „szakértő módon” meg VAR-oztak, majd a kihagyott büntetőt újra rúgatták (ezek védhető, adható döntések voltak), a második ZTE gól előtti egyértelmű lökést (két Vidi játékost is kézzel lenyomott, ellökött felugrás közben a fejelő játékos és egy másik zalai) pedig valamiért nem vették észre, mint ahogy a végén a ZTE védő, Evangelou kezezését sem, amiért a Vidinek járt volna büntető, ha következetes legalább egy kicsit is Vad II és a kiszolgáló személyzete.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-09-27

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This