A Vidi múzeumban is lehet bérletet váltani

Szerző: Mátay Balázs

2024-07-18

Szerdától már megvásárolhatók a Fehérvár FC labdarúgó csapatának őszi mérkőzéseire, illetve az egész szezonra érvényes bérletek. Csütörtöktől a Vidi Múzeum is értékesítési  helyszín, így a piros-kék szurkolók amellett, hogy belépőkhőz juthatnak, megtekinthetik a csapat történelmi relikviáit, régi mezeket, trófeákat, csapatfotókat és sok más érdekes, értékes tárgyat, felszerelést, így például Szabó József egykori gólvágó cipőjét, amelyben UEFA-kupa gólkirály lett a dicsőséges 1984-’85-ös menetelés során. Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András sem véletlenül választotta ezt a napot, hogy családja számára megvásárolja a következő idényre szóló bérleteket, illetve az első UEFA Konferencia Liga mérkőzésre érvényes belépőjegyeket.

A városvezető gyermekkora óta hatalmas szurkolója a Vidinek, nélküle és családja nélkül nagyon kevés meccset rendeztek meg az elmúlt évtizedekben. A Vidi Múzeum kincseit sokadjára látta, de, mint mondta, számára nemcsak értékes tárgyak gyűjteménye található a Sóstói Stadion ajándékboltja melletti múzeumban, hanem sok-sok szép személyes emlék felidézésére is alkalmas „szentély”. Az egyik, a 90-es évek végén készült csapatfotón például széles mosollyal mutatta a lelátón azt a helyet, ahol a régi stadionban a találkozókat megtekintette édesapjával és többször családja több más tagjával is.

Dr. Cser-Palkovics András a „mi a személyes kedvence a múzeumi tárgyak közül?” kérdésre válaszolva kiemelte, hogy nehezen tudna egy valamit választani, hiszen az egész múzeum maga a Vidi történelem, legalábbis annak egy része, amelyben számos relikvia megtalálható, majd hozzátette, hogy az ő birtokában is van egy „mini gyűjtemény”, ugyanis gyermekkora óta szinte minden szezon bérleteit, belépőit megőrizte.

Ami a mostani bérletvásárlásokat illeti, a polgármester örömmel konstatálta, hogy már az értékesítés legelején komoly az érdeklődés a szurkolók részéről, ami azért is nagyon jó hír, mert minden meccs egy remek alkalom a közösségépítésre, mint ahogy minden más sport- és kulturális esemény az, nem véletlen, hogy ő maga és családja is rendszeres résztvevő ezeken a rendezvényeken, mint bérlettulajdonos, legyen szó színházról, balettelőadásokról, a helyi szimfonikusok produkcióiról vagy éppen Vidi, Volán és Alba meccsekről.

A klub hivatalos ajándékboltja a Sóstói Stadionban hétfőn, szerdán és pénteken 10:00-17:30 között tart nyitva (ebédszünet 13:00-13:30). A múzeumban pedig kedden, csütörtökön és szombaton 9:00-17:30-ig (ebédszünet: 13:00-13:30) lehetséges a bérletvásárlás.

A 2024-es tavaszi bérlettel rendelkező szurkolók számára Székesfehérvár Önkormányzata most is elővásárlási lehetőséget biztosít a bérletes helyükre. Az elővásárlási időszak augusztus 1-ig tart. Ezen időszak alatt a VidiShopban, a Vidi Múzeumban és online is azokra a helyekre lehet bérletet vásárolni, amelyeket nem tartanak fent a korábbi bérletesek számára.

Gyermekbérletet (14 év alatt) a D1, D2, D3, illetve RBD szektorokba lehet váltani, a teljes szezonra 9 000, az őszi idényre 5 200 forintért. Természetesen a többi szektorba is lehet bérletet vásárolni 14 év alatti gyermekek számára, ám azokban a kedvezményes árat kell kifizetni a legfiatalabb Vidi-szurkolóknak szóló bérletekért. 6 éves kor alatt ingyenes lesz a mérkőzések megtekintése, így számukra nem szükséges bérletet vásárolni, de ilyen esetben saját ülőhely nem biztosított és minden mérkőzésre külön regisztrációs jegyet kell váltani.

Mozgáskorlátozott szurkolók számára a szezonbérlet ára 2250 Ft, az őszi bérlet 1300 Ft, amennyiben nem szeretnének minden mérkőzés előtt külön jegyet vásárolni (az akadálymentesített helyek a C1, C2, C4 és C5 szektorokban találhatók). Mozgáskorlátozottak kísérői csak abban az esetben válthatnak kedvezményes árú bérletet, ha kerekesszékkel közlekedő mozgáskorlátozottat kísérnek a mérkőzésre.

A 2024/2025-ös szezonra szóló VIP-bérlet ára 300 000 Ft, 6-14 éves korú gyermekek számára 150 000 Ft, 6 éves kor alatt regisztrációs jegy igénylése mellett ingyenes a belépés. A bérlet a Konferencia Liga, OTP Bank Liga és MOL Magyar Kupa mérkőzések megtekintésére nyújt lehetőséget. A bérletek kizárólag személyes, közvetlen értékesítéssel vásárolhatóak meg, internetes felületeken nem lesznek elérhetőek. A bérletvásárlással kapcsolatosan a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. kollégái várják a megkeresést, és minden felmerülő további kérdésre szívesen válaszolnak.
Elérhetőségek: vip@varosgondnoksag.hu, vagy +36-70-515-87-03

(Fotó: Mátay Balázs)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2024-07-18

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This