A Sóstón búcsúzott el a gólrekorder klublegenda

Szerző: Mátay Balázs

2023-06-11

Bár még a BL-induló Topolya is csábította, hetek óta a levegőben volt, hogy bejelenti visszavonulását a Vidi gólrekordere, aki a legtöbb találatot szerezte tétmeccseken piros-kékben: Nikolics Nemanja.

A háromszoros magyar, egyszeres lengyel és amerikai (MLS) gólkirály, magyar (2 x) és lengyel bajnok, fehérvári közönségkedvenc stílszerűen a Sóstói Stadionban (MOL Aréna Sóstó) jelentette be eredményekben gazdag pályafutásának lezárását. Ott, ahol kiteljesedett pályafutása, ahol igazán otthon érezte magát, amióta Magyarországra érkezett a zentai születésű támadó.

A népszerű Nikó 43. Vidi játékosként mutatkozhatott be a magyar nemzeti csapatban 2013 őszén. Ezzel összhangban éppen 43 alkalommal ölhette magára a címeres mezt, ezeken 9 gólig jutott, s azon kevesek egyike, akik két Eb-n is szerepeltek a magyar válogatottban.

Mint a búcsúzáskor nyilatkozta, egyelőre nincs arról szó, hogy mindjárt csatlakozna is a Vidi vezetői stábjához, vagy bármi más szerepet vállalna a klubban, de készül a jövőjére, beiratkozott az UEFA 2 éves képzésére, hogy majd egyszer kipróbálhassa magát sportigazgatóként, vagy hasonló poszton.

2021.04.10.; Újpest FC; OTP Bank Liga; gólöröm; Nikolics Nemanja

Egy biztos: Nikolics klubszeretete, a Vidihez és a városhoz való ragaszkodása rendkívüli. Minden fiatal számára példa kellene, hogy legyen az ő mentalitása, alázata és eredményessége. Nagyon sajnáltam és rossz döntésnek találtam, sőt, máig annak találom, hogy tavaly nyáron elküldték a Viditől, miután még 34 évesen is megdöntötte a klub gólrekordját és Kodro mellett a legeredményesebb tudott lenni piros-kékben. Milyen jól jött volna a nemrég véget ért szezonban csak vergődő, kishíján szégyenszemre kieső fehérvári egyletnek, ha csak 20-30 percekre is állt volna be, így is beterel a kapuba legalább 8-10 gólt. Mert ennyit minimum tudott volna szerezni, nem beszélve a mindig példamutató hozzáállásáról, amivel lendületet adhatott volna nehéz pillanatokban a társaknak…

Remélhetőleg mielőbb lesz helye a Vidiben vezetőként is. Ha létezik ember, aki erre érdemes, akkor ő az! Szerencsére van ennek a klubnak sok legendája Karsaitól és Kovács Józseftől Tiberen, Burcsán, Májeren, Csongrádin, a Disztl-fivéreken, Szabó Józsefen és Horváth Ferencen át egészen Nikóig, nem is lehet rangsort állítani a számos klasszis esetében, de, hogy Nikolics az élmezőnyben foglal helyet a legendák között, az egészen bizonyos.

Sok sikert a folytatáshoz!

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-06-11

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This