Virágos Székesfehérvár 2023 – Mától lehet regisztrálni!

Megnyílt a Virágos Székesfehérvár 2023 online regisztrációs felülete, amelyen jelezhetik a város lakói igényüket a jövő év tavaszán kiosztandó növényekre. A kétfajta virágcsomag mellett esővízgyűjtőre és komposztálóra lehet pályázni szeptember 24-ig.

Már tizennégy éve támogatja Székesfehérvár Önkormányzata és Székesfehérvár Városgondnoksága a fehérváriak virágosítási törekvéseit a növényültetési pályázattal. A 2024 tavaszán kiosztandó növényekre a regisztrációs időszakkal indul el a pályázat szeptember 11-től, azaz MÁTÓL. Az idei évben is a megszokott négy kategóriában lehet pályázni:

Ablak/erkély kategória csomag: 12 db muskátli (álló vagy futó, nem keverhető)

Családi ház kategória:
„A” csomag: 12 db muskátli (álló vagy futó, nem keverhető)
„B” csomag: 25 db egynyári növény tetszőlegesen összeválogatva, a rendelkezésre álló készletből
„C” csomag: 1 db Komposztáló
„D” csomag: 1 db Esővízgyűjtő tartály

Társasház kategória csomag: 50 db egynyári növény tetszőlegesen összeválogatva, a rendelkezésre álló készletből

Intézmény kategória csomag: 50 db egynyári növény tetszőlegesen összeválogatva, a rendelkezésre álló készletből

Amennyiben csak muskátlit szeretne kérni a pályázó, lakhelyének jellegétől függetlenül választhatja az Ablak/erkély kategória csomagot.

A https://viragosfehervar.varosgondnoksag.hu/ oldalon kell egy egyszerű űrlapot kitölteni, és ami nagyon fontos, hogy egy fotót is fel kell tölteni arról a közterületről, vagy közterületről jól látható területről, ahova elképzeli a virágok kiültetését. Ugyanerről a helyszínről várnak majd egy fotót akkor is, amikor a növények virágba borultak. A pályázat kiíró azt kérik, hogy a komposztáló/esővízgyűjtő tervezett helyéről, illetve „szolgálatba állt” edényekről is küldjenek majd fotót.

Pályázni – lakcímkártyával igazolható – lakcímmel lehet, egy ingatlanra egy darab pályázat nyújtható be. A pályázatra kizárólag székesfehérvári lakosok jelentkezhetnek. A Városgondnokság felhívja a leendő pályázók figyelmét, hogy amennyiben a 2023-as pályázatban elnyert virágokat átvették, de nem töltöttek fel „utána” fényképet az elültetett virágokról, szíveskedjenek azt a 2024-es pályázat beadása előtt pótolni. Ellenkező esetben sajnos a 2024. évi pályázatból ki kell zárniuk az adott ingatlanra vonatkozó pályázatot.

Az elnyert csomagok lakossági átvételéhez időpontfoglalás szükséges. Az időpontfoglalásról 2024 tavaszán minden nyertes pályázó értesítést kap a megadott e-mail címére. A virágcsomagok, komposztálók és esővízgyűjtő tartályok átvétele, kiosztása 2024. április – május hónapban, kategóriánként/csomagonként meghatározott időpontban történik majd.

Amennyiben bárkinek kérdése merül fel a pályázat során, a Városgondnokság kéri, hogy a viragok@varosgondnoksag.hu e-mail címen érdeklődjön!

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Media24

2023-09-12

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This