Vidi-KTE: Katona mesterhármas, Kalmár sérülés, jó meccs, döntetlen

Szerző: Mátay Balázs

2023-11-26

Kiváló lehetőség előtt állt a Fehérvár FC a Kecskemét elleni NB I-es bajnoki labdarúgó mérkőzés előtt, ugyanis a többi eredmény alakulása okán részint egy újabb győzelemmel lehetősége nyílt volna 1 pontra felzárkózni a már dobogós Puskás Akadémiára, részint pedig 4. helyét stabilizálva növelni előnyét az üldözőkkel szemben. A lehetőség azonban lehetőség maradt, mivel a Vidi – egy amúgy hazai szinten kiváló összecsapáson – 3-3-ra végzett az újra jó formába lendült KTE ellen.

A meccset lendületesebben kezdte a hazai gárda, ám 9 percnyi játék után a vendégek megszerezték a vezetést: egy bal oldali beadásnál a védő Szalai Gábor simán lefejelte az alig felugró Serafimovot, Tóth Balázs mozdulni sem tudott, úgy vágódott közelről a labda kapuja jobb oldalába.

Nem vacakolt sokáig a Vidi, a 11. minutumban Katona – szintén közelről – egyenlített egy némileg szerencsés bal lábas lövéssel, amely egy védő és a kapus lábai között talált utat a hálóba, úgy, hogy mindketten bele is értek a labdába.

Lendületben maradt Bartosz Grzelak csapata, ám a KTE is egyértelműen újabb gólra hajtott. Nem volt jó jel a piros-kékek számára, hogy alig félórányi focit követően egy labdalevételt és fordulást követően Kalmár fájdalmas arccal a földre rogyott, majd az ágyékát fogva bandukolt le a pályáról, cserét kérve. Egyelőre nem tudni, mennyire komoly a dolog, de ha csak húzódás is, biztosan több hétre kidől a Vidi fazonszabásza, így a téli szünet előtt már aligha játszhat.

Legnagyobb ásza nélkül is meg tudta azonban fordítani az állást a hazai alakulat: Katona lőtt szép gólt a 61. percben. Ezzel azonban messze sem volt még vége! Két éppen beállt csere, előbb Nagy Olivér, majd Szendrei vette be – naná, hogy pár méterről – a közben többször is bravúrral hárító Tóth Balázs kapuját a 77. és a 80. percben, hogy aztán amikor már a KTE zsebben érezhette a 3 pontot, Katona Mátyás 25-ről kipókhálózza a bal felsőt, irgalmatlan nagy lövésével. 3-3 a vége! Igazságos eredmény.

A Vidi 21 ponttal az 5. helyen áll, s szombaton (december 2., 15.30) a megyei rivális Puskás Akadémiát fogadja igazi rangadón, ugyanis a két csapat között 3 pont a különbség a felcsúti gárda javára, azaz, ha a piros-kékek nyerni tudnának, a DVSC pedig nem veri meg idegenben a Kisvárdát, akkor a Fehérvár FC felléphetne a dobogóra, amire nagyon kevesen gondolhattak még néhány héttel ezelőtt.

 

 

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-11-26

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This