Több százezren a Békemeneten

Szerző: Media24

2024-06-01

A korábbiakon is rendre hatalmas tömeg vonult a miniszterelnöki beszéd helyszínére, most sem volt másként a Békemeneten, sőt – ha pontos számot nem is lehet mondani – alighanem minden idők legnagyobb létszámú ilyen rendezvényként könyvelhetjük el a mostanit. Annyian voltak, hogy sokan be sem fértek a Margitszigetre, ahol Orbán Viktor szólt az egybegyűltekhez.

A háborúpárti vonaton nincsen fék és megőrült a masiniszta. Nem kevesebbre vállalkozunk az EP-választáson, hogy ezt megállítsuk – mondta a kormányfő a Békemeneten elmondott beszédében. Jelezte, meg kell akadályozni, hogy Európa háborúba, a saját vesztébe rohanjon. Nem hagyjuk, hogy gyerekeinket és unokáinkat bevagonírozzák és Ukrajnába vigyék – mondta a miniszterelnök, aki hozzátette: csak akkor maradhat ki hazánk a háborúból, ha a Fideszé lesz az Európai Unió legnagyobb választási győzelme.

Üdvözletünket küldjük és a jóisten áldását kérjük a kárpátaljai magyarokra, akik két éve a háború árnyékában, jogaiktól megfosztva várják a háború végét. Veletek vagyunk és biztatunk benneteket, nincs már messze a nap, amikor a sorsotok jobbra fordul – fogalmazott Orbán Viktor a Békemeneten a Margitszigeten. A miniszterelnök elmondta, hogy üdvözletüket küldik Robert Ficónak, Szlovákia békepárti kormányfőjének.

Két év után jó újra látni egymást. Legutóbb is választási hadjárat során találkoztunk. Micsoda győzelmet arattunk – jegyezte meg. Kiemelte, hogy a baloldal üstökösnek mutatta magát két éve, aztán beleálltak a földbe. Orbán Viktor felhívta a figyelmet, hogy Magyarország nem eladó sem Brüsszelnek, sem Washingtonnak, sem Soros Györgynek. Jelezte, hogy EP-választás előtt még soha nem gyűlt össze ekkora tömeg.

A mi jelöltjeinket küldjük, hogy foglalják el Brüsszelt. Ott a magunk fajta emberekre van szükség, akik nem hisznek a háborúban és az erőszakban, de hisznek az összetartozás erejében– tette hozzá.

Margit előtt a nyulak szigetének hívták a helyet, de ma nem vagyunk kíváncsiak a nyulakra. Ma egy bátor tettre van szükségünk. Meg kell nyernünk, és úgy kell megnyernünk a választást, hogy a brüsszeli bürokraták ijedtükben megnyissák előttünk a város kapuit, és ijedtükben távozzanak az irodákból – mondta a miniszterelnök. Hozzátette: 2006 óta Magyarországon csak a Fidesz nyert választást, ez abszolút rekord, kiütéses győzelem. Mint fogalmazott, a mi táborunk a legnagyobb, a legegységesebb. Soha senki ennyi embert nem tudott felsorakoztatni a béke mellett, mert a magyarok választási hadseregének célja a béke megőrzése.

Európa nem bír ki még egy háborút, és ezért jött létre az EU. Az I. világháború előtt Európa volt a világ ura, míg a II. világháború után nem maradt önmaga ura – mondta Orbán Viktor. A dolgok állása szerint egy újabb háború után ott sem lesz a világ ritmusát adó zenekarában – tette hozzá.

A háborúban Magyarország semmit nem nyerhet, és mindent elveszíthet – hangsúlyozta a kormányfő. Az I. világháborúban elvesztettük az ország kétharmadát, a második világháborúban idegen földön megsemmisült az ütőképes haderő – ismertette. Még tárgyalni sem tudtunk a leendő győztessel. 1,5 millió életet vesztettünk a két világháborúban. Micsoda erős országunk lenne, ha ők most meglennének. Most pedig egy újabb háborús részvételt akarnak tőlünk. Nem fogunk hadba lépni, hogy Brüsszelben is megértsék, ezért halkan mondom. Semmi keresnivalónk nincs az orosz fronton – mondta.

Nemet mondunk arra a haditervre, amit a nagyhatalmak érdekében dolgoztak ki Ukrajnában. Soros már 30 éve megírta a maga felforgató könyvét, miszerint Oroszországot nyugati technikával és keleti élőerővel lehet legyőzni.

A magyar baloldalt pedig ez a Soros György finanszírozza, a magyar baloldal a saját békepárti szavazóit is elárulja a háború érdekében – tette hozzá.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Oroszország legyőzését ígérték a szankciókkal Brüsszelben, de semmit sem értek el. A háborúpárti vezetők vannak többségben, de nem először állunk szemben a túlerővel. Mindig időt kell nyerni – tette hozzá. Aki időt nyer, az békét nyer. A honfoglalás óta számos háborút éltünk túl, de még itt vagyunk. Sokan hiszik, hogy a gonosz nem létezik, pedig a világháborúk mögött a gonosz áll. Eljött az ördögűzés ideje, vagy mi győzünk, vagy ők, harmadik út nincs, csak harmadik világháború.

(Media24, Origo, fotó: MTI, Magyar Nemzet)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Written by Media24

2024-06-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This