Támogatások, útfelújítások – fontos döntéseket hozott a közgyűlés

Ma reggel ülésezett Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése. A képviselőtestület több fontos és pozitív döntést hozott. Ezekről dr. Cser-Palkovics András polgármester számolt be röviden hivatalos Facebook-oldalán.

„Fontos, eredményes közgyűlés volt a mai:

A testületi ülést egyperces néma csenddel kezdtük a börgöndi tragédia áldozatainak emlékére. Továbbra is gondolatainkban hordozzuk a sérülteket, mielőbbi, gyors gyógyulást kívánunk nekik.

Döntöttünk a költségvetés módosításáról, melyet a városi kassza januárban vártnál jobb helyzete indokol:

Ennek hála külön támogatásban tudtuk részesíteni azokat a szociális, kulturális és társadalmi szervezeteket, akik idén elestek az amúgy „megszokott” állami támogatástól, jó példa erre a Szabad Színház.

Cafeteria juttatásban tudunk részesíteni mintegy 1600 intézményi munkavállalót, ezzel is megköszönve munkájuk mellett a türelmet, mellyel az elmúlt évek gazdasági kihívásait viselték. Az önkormányzati vállalatok pedig felhatalmazást kaptak hasonló juttatás kifizetésére.

A Fehérvár FC is támogatásért folyamodott városunkhoz, melyet meg is adunk, azzal a feltétellel, hogy a városi pénzeket csak és kizárólag a Vidi utánpótlására, tehát a gyerekek és a fiatalok sportjára, csapataira fordíthatja a Klub. A felnőtt csapat működtetéséhez a klub nem kért és a város nem nyújt támogatást.

Még a múlt hét folyamán, a pénzügyi bizottság döntött arról, hogy indulhat a Balatoni út szervizútjának második ütemén a felújítás, illetve megvan a kivitelező a Krasznai és Udvardi utcák közművekkel együtt való felújítására, tehát az öreghegyi utak rendbe tétele is folytatódik. Kezdődik továbbá a garázssor körüli út felújítása a Gáz utcában.

A munka folytatódik, bízom abban, hogy az év további részében is jó teljesítményt nyújt majd a helyi gazdaság, mert ez teszi lehetővé, hogy önkormányzatunk költségvetésében fenn tudjuk tartani, adott esetben bővíteni tudjuk a támogatásokat, juttatásokat és akár a fejlesztési keretet is.”

(Fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Mátay Balázs

2023-09-22

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This