LOMBkoronás Székesfehérvár: fák és cserjék ültetésére lehet pályázni

A Virágos Székesfehérvár pályázat mintájára elindult a LOMBkoronás Székesfehérvár pályázat. A Városgondnokság által megnyitott regisztrációs felületen jelentkezhetnek a székesfehérváriak augusztus 15. és szeptember 3. között. Jelentkezni nem csak a faültetésre lehet, hiszen alkalmas helyszín hiányában kisebb cserjéket is megpályázhatnak a fehérváriak. A jelentkezés során a fa tervezett helyére lehet pályázni, a későbbi gondozáshoz a Városgondnokság szaktanácsot és gondozási útmutatót is ad.

Augusztus 15. és szeptember 3. között regisztrálhatnak a LOMBkoronás Székesfehérvár pályázatra a székesfehérváriak. A Virágos Székesfehérvár pályázat mintájára elinduló faültetési program lényege, hogy a pályázók megjelölik, hol szeretnének fát ültetni és vállalják annak gondozását a következő években. Ahogy arról Dr. Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán is beszámolt, a pályázat során azokra is gondoltak, akiknek nem áll rendelkezésére faültetéshez alkalmas helyszín, ők ilyen esetben kisebb cserjéket pályázhatnak meg. Az ültetés tervezett helyét a Városgondnokság szakemberi megvizsgálják, és amennyiben megfelel a szakmai szempontoknak, az odaillő fafajtát, vagy cserjét társítják a jelentkezéshez, melyet később az iparcikk piac melletti Halász utcai parkolóban vehetnek át a nyertesek. A program során elnyert fa vagy cserje gondozásában minimum 3 éven keresztül a pályázó lelheti örömét.

Fontos, hogy a LOMBkoronás Székesfehérvár során ingatlanonként egy konténeres facsemetére, vagy egy darab cserjére lehet pályázni, ezeknek a fajtáját pedig minden esetben a Városgondnokság jelöli ki. A jelentkezés négy, egyszerű lépésből áll: a jelentkezés leadása után e-mailben vissza kell igazolni a regisztrációt, majd nyertes pályázat esetén ki kell választani a növény átvételének időpontját. Az utolsó lépés a növények átvétele, amire a Halász utcai iparcikk piac parkolójában lesz lehetőség.

A jelentkezési lapot ide kattintva küldhetik el.

(ÖKK, fotó: Bácskai Gergely)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Media24

2023-08-25

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This