Közel nyolcszázan diplomáztak a Kodolányin

Szerző: Media24

2024-07-12

Összesen 762 hallgató szerzett diplomát ebben a félévben a Kodolányi János Egyetemen. Az ünnepélyes diplomaátadó ünnepségnek, amelynek az Alba Aréna adott otthont, közel hatszázan vették át személyesen okleveleiket. A rendezvényen dr. Vizi László Tamás mb. rektor köszöntötte a hallgatókat. Az eseményen részt vett Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, az egyetem volt hallgatója.

Közel nyolcszáz hallgató szerzett diplomát alapszakon, mesterképzésen és szakirányú továbbképzésen a Kodolányi János Egyetemen. A végzett hallgatók ünnepélyes keretek között, az Alba Arénában vették át diplomájukat. Az eseményt a Modern Zenei Tanszék jazz zenekara nyitotta meg Michael Bublé Sway című számával, majd Dombovári Vanda műsorvezető mondott köszöntőt, aki felidézte több mint három évtizedes pályafutásának kezdetét és fontosabb állomásait.

Dr. Vizi László Tamás mb. rektor ünnepi beszédében kiemelte: az, hogy ma itt vagyunk Székesfehérváron, az Alba Arénában, jelkép és bizonyítás is. A Kodolányi János Egyetem és a nemzet történelmi fővárosának, a nagy múlt Alba Regiának, Székesfehérvárnak a neve összefonódott egymással, mert a város magáénak érzi az egyetemet. Intézményünk elkötelezett abban, hogy aktívan részt vegyen Székesfehérvár és a régió kulturális és gazdasági életében, hozzájáruljon a város fejlődéséhez. A végzősökhöz szólva elmondta, az egyetemen töltött képzési időszakban olyan versenyképes, értékőrző, gyakorlati tudást szereztek, amellyel megállják helyüket a munka világában. Emlékeztetett ugyanakkor: arra minden időben figyelni kell, hogy ezt a tudást frissítsék, napra készek legyenek szakterületükön. A friss diplomásoknak Ady Endre gondolataival kívánt sikeres, boldog életet a rektor.

A hallgatók nevében Verba Zsanett turizmus-vendéglátás szakos végzős mesélte el az elmúlt évek tapasztalatait, majd a szalagfeltűzés után került sor a diplomák átadására. Az ünnepséget a Modern Zenei Tanszék jazz zenekara zárta Elton John – I’m still standing című dalával.

A Kodolányi János Egyetemre egyre több hallgató jelentkezik, az intézmény a 2024/25-ös tanévre már 500 állami finanszírozott férőhellyel rendelkezik, ami szintén hozzájárult a diákok döntésének megkönnyítéséhez. Az új tulajdonosi kör fő célkitűzése, hogy az egyetem központja ismét Székesfehérváron legyen, ezért egyre több nappali alapképzési szakot indítanak a megyeszékhelyen, erősítve ezzel Székesfehérvár egyetemi városi szerepét.

Az új tulajdonosi kör elkötelezettsége és az egyetem folyamatos fejlesztései lehetővé teszik, hogy az intézmény még vonzóbbá váljon a továbbtanulni vágyók számára. Az infrastrukturális fejlesztések, mint például a modern oktatási épületek és a jól felszerelt laborok hozzájárulnak ahhoz, hogy a hallgatók magas színvonalú képzésben részesüljenek. A nemzetközi kapcsolatok bővítése és az Erasmus programok támogatása szintén növeli az egyetem vonzerejét, hiszen a hallgatók így lehetőséget kapnak külföldi tapasztalatszerzésre is.

Ennek eredményeképpen került vissza például a Kommunikáció- és médiatudomány képzés is egy évtized után Fehérvárra. Ezáltal számos média szakember tevékenykedik ma is a vármegyében és az országban, nem kis hírnevet szerezve a több mint 30 éves intézménynek. A visszatért képzés sikeressége és a szakemberek elismertsége bizonyítja, hogy a Kodolányi János Egyetem képes alkalmazkodni a változó munkaerőpiaci igényekhez és minőségi oktatást nyújtani. A jövőben tervezett további képzési programok és együttműködések révén az intézmény célja, hogy még több hallgatót vonzzon és támogasson a sikeres karrierútjuk során.

(ÖKK, Kodolányi Egyetem, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Media24

2024-07-12

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This