Borsófesztivál szombaton, gyerekprogramokkal

Szerző: Media24

2024-06-13

Gyerekszigettel is kiegészül az idei, sorrendben már kilencedik Borsófesztivál, amelyet június 15-én, szombaton rendez meg a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. A főzőverseny mellett szórakoztató programok, fagylaltkóstoló és rengeteg játék várja a családokat a hangulatos szabadtéri helyszínen.

Nerf céllövölde, óriás Legoland, textilfestés, arcfestés, tapadókorongos íj, pentaque, lengőteke, darts, helikopter-szimulátor – sok mindennel készülnek a gyerekek számára a szervezők a népszerű júniusi családi rendezvényre, amelynek helyszíne a közösségi központ tágas, szép kertje, ahol játszótér is található. Az ingyenes eseményt szórakoztató műsorok is színesítik: 11 órakor a MissCsipop Dance tart bemutatót, 13.30-tól a Fedák Sári Színház operettműsorát élvezheti a közönség, a Damniczki Cukrászda pedig – immár hagyományosan – délben fagylaltkóstolót tart.

A helyszínre kitelepül a Gaja Környezetvédő Egyesület is, számos szolgáltatással: környezeti és komposztálási tanácsadást tartanak, ökológiai lábnyomszámítást végeznek, öko játékokat és napelemes eszközöket lehet kipróbálni a standjukon. Az egyesület ásott és fúrt kutak nitrit- és nitrátszintjének mérését is végzi előzetes bejelentkezéssel, ezt a gaja@t-online.hu e-mail címen lehet megtenni – a frissen vett vízmintákat félliteres, tiszta ásványvizes palackban várják.

A gasztroudvarban jobbnál jobb fogások készülnek zöldborsóból a IX. Borsófesztiválon. A főzőversenyt első alkalommal 2015-ben rendezték meg: a borsófesztivál ötletgazdája, a rendezvény sorsát azóta is szívén viselő Szöllősi Istvánné, a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület alelnöke volt. A jó hangulatú program híre gyorsan elterjedt, és évről évre egyre többen jelentkeztek, hogy megmutassák: borsóból bármit lehet főzni.

A főzőversenyre már lejárt a jelentkezési határidő, de a rendezvényen minden látogatót szeretettel várnak!

(SZKKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Written by Media24

2024-06-13

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This