A rendkívüli időjárásban is sikerült megtartani az V. Mesés kiskertek kertépítő versenyt

Szerző: Media24

2024-05-17

A rendkívüli időjárás ellenére is sikerült megtartani az V. Mesés kiskertek kertépítő versenyt 18 fehérvári óvoda mintegy 300 kisgyermekének részvételével. A jégeső átmenetileg megzavarta ugyan a vetélkedőt, ám a fellegek gyorsan tovaszálltak, végül a napfény, a kitűnő hangulat, a jókedvű zsibongás győzedelmeskedett a Zichy ligetben. Három helyezettet díjaztak, két különdíjat is átadtak, emellett Székesfehérvár polgármestere bejelentette, hogy minden résztvevő intézmény 50 ezer forintot kap játékvásárlásra.

Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság ötödik alkalommal hívta életre a város óvodáit megmozgató, immár hagyományos kezdeményezést. Célja, hogy a környezettudatosságra neveljék a kicsiket, valamint megismertessék velük a kerti munkát, a növények gondozását. A résztvevő óvodai csoportoknak egy-egy kedvenc mesét, mesejelenetet kellett megépíteniük különféle növények, virágok, dekorációs anyagok felhasználásával.

A verseny előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester üdvözölte a résztvevőket, jó munkát és gyönyörű ünnepet kívánt. Ezután indulhatott el a munka, melyet átmenetileg fel kellett függeszteni a hirtelen jött jégeső miatt.

Baj szerencsére nem történt, mindenki biztonságban volt és a versenyt is folytatták. A szülők a szalagkordonon kívülről, szóval támogathatták a gyermekeiket, tevőlegesen az óvónők segíthettek keveset, az ültetés nagy részét az ovisok végezték. A résztvevő 18 intézmény mintegy 300 óvodásának munkáját háromfős zsűri – Kosztka Ernő, a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének elnöke, Ambrus Mária táj- és kertépítészmérnök, valamint Homoki László kertészmérnök, a Városgondnokság kertészeti divízióvezetője – értékelte.

Az összesítés után a versenyt a Hétpettyes Óvoda nyerte, a második helyen a Tolnai Utcai Óvoda, a harmadik helyen a Felsővárosi Óvoda Szárazréti Tagóvodája végzett. Az EMERSON különdíját az Olajfa Református Óvoda, míg a Sóstó Vadvédelmi Központ különdíját a Hosszúsétatéri Óvoda kapta. Minden csoport kapott továbbá egy tortát is.

Székesfehérvár polgármestere köszönetét fejezte ki az óvónők és a szülők támogatásáért. Bejelentette továbbá, hogy a rendkívüli körülmények okán, megköszönve a résztvevők türelmét, idén minden jelenlévő óvoda 50 ezer forintos különdíjat kap, melyet játékvásárlásra fordíthatnak.

A mesés kompozíciók előreláthatólag két hétig lesznek láthatóak a Zichy ligetben.

Résztvevő óvodák és alkotásaik:
Árpád Úti Óvoda – MICIMACKÓ KISKERTJE
Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodája – KATICÁK
Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda Tulipános Tagóvodája – A RÉPA
Felsővárosi Óvoda – VÁNDORLÓ HÁZIKÓ
Felsővárosi Óvoda Szárazréti Tagóvodája – CSODAKERT
Gyöngyvirág Óvoda – MESEBELI SZÉKESFEHÉRVÁR, EGYSZER VOLT, HOL NEM VOLT
Hosszúsétatéri Óvoda – MOHA ÉS PÁFRÁNY
Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodája – A HÁROM KISMALAC ÉS A FARKAS
Ligetsori Óvoda – CSIGAMESE
Ligetsori Óvoda Palotavárosi Tagóvodája – CSIPKERÓZSIKA KERTJE
Maroshegyi Óvoda – A NAGYHATALMÚ SÜNDISZNÓCSKA
Székesfehérvári Napsugár Óvoda – SZÓLÓ SZŐLŐ, MOSOLYGÓ ALMA, CSENGŐ BARACK
Székesfehérvári Napsugár Óvoda Nefelejcs Tagóvodája – A GOMBA ALATT
Rákóczi Úti Óvoda – KATICÁK BIRODALMA
Tolnai Utcai Óvoda – KÖZÖSEN MINDEN SIKERÜL
Olajfa Református Óvoda – NOÉ BÁRKÁJA
Kicsi Kincsem Óvoda Harmatgyöngye Tagóvodája – ÉVSZAKOK GYÖNGYTÜNDÉRKÉI
Hétpettyes Óvoda – TÜNDÉRKERT

(ÖKK, fotó: Bácskai Gergely)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Media24

2024-05-17

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This