A fehérvári közéletben nincs helye az antiszemitizmusnak! FRISSÍTVE!!

Szerző: Mátay Balázs

2024-10-15

A fenti címmel a Fidesz székesfehérvári önkormányzati frakciójának vezetője, Molnár Tamás tett közzé sajtóközleményt, miután egy eseményre szóló meghívó körlevelére válaszolva a levelezőlista egyik tagja minősíthetetlen hangnemben vállalhatatlan antiszemita kijelentéseket tett a város polgármesterét és családját is támadva. Íme, a frakcióvezető közleménye:

A Fejér Szövetség október 13-án több tucat címre küldött meghívót egy történelmi konferenciára. A meghívottak közül egy személy a legdurvább, abszolút vállalhatatlan antiszemita kirohanást intézte  írásban, Cser-Palkovics András polgármestert és családját is megtámadva.

Feleslegesnek érzem szó szerint idézni az illető szövegét, ugyanis azt annak írója minden fehérvári sajtóterméknek is elküldte. Megtalálják tehát a postafiókjukban.

A Fejér Szövetség, mely körül ezek szerint vállaltan antiszemita, rasszista emberek vannak, Juhász László és a Válasz nevű politikai szervezet választási partnere, állandó támogatója. Juhász képviselő úr és a Válasz azonban egyelőre úgy tesz, mintha mi sem történt volna, mintha nem 39 különböző címre lett volna szétküldve a szervezet körüli antiszemitizmus bizonyítéka.

A székesfehérvári Fidesz-frakció és minden jóérzésű városi polgár nevében nyomatékosan felszólítom Juhász Lászlót és a Válasz jelölő szervezetet, valamint a Fejér Szövetséget, hogy tisztázzák: némaságuk egyetértést vagy csak hanyagságot fejez ki?

Mindkét esetben el kell gondolkodni azon, hogy Székesfehérvár közéletében, pláne a közgyűlésben helye van-e a némaságnak ilyen ügyekben! A mi meggyőződésünk az, hogy nincs!

Az antiszemitizmus és a rasszizmus nyolc évtizeddel ezelőtt kimondhatatlan szenvedést okozott ebben a városban is, tehát ezeket semmilyen formában, soha nem fogjuk elfogadni! Mindaddig, amíg Juhász László, a Válasz, és a mögötte álló szervezetek egyértelműen nem határolódnak el ettől az ocsmányságtól és nem kérnek bocsánatot, lehetetlennek tartjuk mind vele, mind a jelölő  szervezetével való bármiféle együttműködést, és az együttműködés kizárására tisztelettel felkérjük a Fidesz vármegyei közgyűlési frakcióját is.

Tisztelettel:

Molnár Tamás

frakcióvezető Fidesz Székesfehérvár

önkormányzati képviselő Székesfehérvár 4. választókerület

FRISSÍTÉS:

A levelező csoportot létrehozó Fejér Szövetség vezetősége nevében dr. Boór Ferenc elnök – társelnök reagált az éjjeli órákban. Az ő közleményét is változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Cser-Palkovics András Polgármester Úr!

Tisztelt Címzettek!

Engedtessék meg, hogy miután hírül kaptam és egyetemi, illetve közéleti elfoglaltságaim végeztével el is olvashattam egy a hírleveleinket megkapó csoportlistára feliratkozott magánszemély minősíthetetlen tartalmú levelét, mint érintett és egyben a Hétvezér Estre meghívó levél szerkesztője és a Fejér Szövetség társelnöke tisztázzam e rendkívül sajnálatos, azonban mind a Fejér Szövetségtől, mind pedig a Hétvezér Esték rendezőségétől egyértelműen független esetet.

Sajnálatos félreértésnek köszönhető elhatárolódó leveleikre válaszolva tájékoztatom polgármester urat és minden címzettet, hogy Géringer Gyulát, a messze elfogadhatatlan tartalmú levelet író, nem szövetségi tagként a Fejér Hírlevél levelező listára feliratkozott magánszemélyt minősíthetetlen megnyilvánulása miatt saját hatáskörömmel élve azonnal eltávolítottam a Fejér Hír csoport levelező listájáról, azaz a továbbiakban nem kapja meg a Fejér Szövetség nyilvános sajtóhíreit és programjainkról értesítő leveleket sem (lásd: csatolt levélmásolatot!).

Számomra felfoghatatlan, hogy köztisztviselőként illetve sajtó képviselőként hogyan téveszthető össze a címzett köztisztviselőkön kívül számos tiszteletben álló személynek, a sajtó képviselőinek és természetesen szövetségeseinknek és más magánszemélyeknek is címzett, s nem első alkalommal és nem is utoljára kiküldött tisztességes meghívó levelet író szövetségünk egy ugyanazon levelet megkapó és minden emberi normát nélkülöző, minősíthetetlen tartalmú és stílusú levelet író magánszeméllyel, egy szokásos meghívó levél, valamiféle csoportlistás körlevéllel. Ám mégis ez történt.

Tisztelettel kérem és remélem, hogy elolvasva az eredeti, általam a Fejér Szövetség hivatalos @-levél címéről, ím már 15 éve hasonló formában és tisztelettel megfogalmazott és megcímzett meghívólevelet, majd az arra válaszlevélben minket minősíthetetlenül megszólító, ám minden címzettnek elküldött elképesztő tartalmú magánlevelet és nem utolsó sorban a csatolt Letiltás tárgyú válaszlevelemet, tisztázzák a félreértést, azaz meggyőződhetnek arról, hogy valójában a legkevésbé sem a Fejér Szövetségtől, vagy bármely megnyilvánulásától, hanem egy a Fejér Szövetségtől teljesen független magánszemély megnyilvánulásától határolódtak el pontosan annyira, amennyire szövetségünk minden létező és leendő tagja is elhatárolódik ma és a jövőben, amint fény derül egy ilyen esetre! Engedtessék meg nekem is, hogy én se értsem, hogy egy tisztességes meghívólevélre érkezett magánlevél hogyan adhatott alapot egy ilyen félreértésre!

Mint Székesfehérvár közéleti és közművelődési eseményeiben 15 éve töretlenül szerepet vállaló szövetség társelnöke, természetesen magam is sajnálatosnak tartom, hogy léteznek, előfordulhatnak ilyen megnyilvánulások, azonban ezekért, ahogy Önök sem, úgy a szövetségünk, tagjaink és a önkéntes segítőink, a Hétvezér Esték rendezőségének tagjai sem viselnek felelősséget. Tehetjük és tettük, amint és ahogy módunkban áll mi is azt, amit Önök is tettek, azaz nem vállalunk semmilyen közösséget mi sem azokkal, akik ilyen megnyilvánulásokra vetemednek.

Rendkívül sajnálom, ha emiatt nem éltek a 655. Hétvezér Est részvételi lehetőségével. Egyike volt a legfelemelőbb előadóestéinknek.

Remélem, hogy ezzel a levéllel tisztázni tudtam, hogy tőlünk elhatárolódásra nem adtunk sem ezzel a meghívólevéllel, sem korábbi leveleinkkel, megnyilvánulásainkkal alapot és ezzel lezártnak tekinthetjük ezt a sajnálatos ügyet és a félreértéseket!

Bizalommal az ősi erényben és tisztelettel:

Dr. Boór Ferenc elnök – társelnök
Fejér MAG Egyesület – Fejér Szövetség
az Országzászló Védnöki Testület ügyvivője
Székesfehérvár MJV önkormányzata Humán Szakszolgálati Bizottságának az előző ciklusban, az októberi alakuló közgyűléstől kezdve pedig a Stratégiai Szakbizottságnak tagja (a VÁLASZ Független Civilek képviseletében)
a Hétvezér Esték felelős szerkesztője
a Fejér MAG Egyesület és a Fejér Szövetség hivatalos – fejerszovetseg@gmail.com – levél címének kizárólagos tulajdonos adminisztrátora
a Fejér Hír google csoport rendszergazdája

ui: megértésüket remélve egyúttal azért is, hogy e levelet csak ilyen későn – sajnálatos balesetem következtében a gyengébb, bal kezemmel meglehetősen hosszabb ideig szerkesztve – állt módomban elküldeni Önöknek!

Ezzel az e-maillel még nem volt vége a kommunikációs láncnak, a VÁLASZ nevében Juhász László elnök, önkormányzati képviselő reagált a történtekre. Ezt alább olvashatják:

Tisztelt Címzettek!

Az előzményekből én azt látom, hogy egy nagyszerű programra való felhívásra, egy nyilvános hírlevélre feliratozott magánember ( most megtekintve a közösségi portálon, egy nem Fejér vármegyei lakos ) vállalhatatlan tartalmú és stílusú válaszreakciót tudott írni.

Véleményem szerint a hírlevelet kiküldő Fejér Szövetség erről nem tehet. Az a magánember amit leírt, annak sehol nincsen helye. Én azt kérem, hogy ez a magánember soha többet ne tudjon ezen a levelezőlistán szerepelni. Az általa képviselt stílus és tartalom mélységesen felháborító, és elutasítandó, ezért ettől teljes mértékben elhatárolódom – mindezt a magam és az általam képviselt Válasz egyesület nevében is írom.

Juhász László
Válasz
Elnök

ITT A VÉGE! ITT A VÉGE?

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. október
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Written by Mátay Balázs

2024-10-15

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This