ICEHL: egy hatossal küldte haza a Pustertalt a Volán

Szerző: Mátay Balázs

2024-10-18

Nehezen pörgött fel „üzemi hőfokra”, de aztán jól használta ki helyzeteit, így simán nyert 6-1-re a Pustertal ellen az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong ligában a Hydro Fehérvár AV19. A hazai gólokon Terbócs(2), Magosi, Brown, Berger és Erdély osztozott. Ezzel a három ponttal összességében 15 egysége van a Volánnak 8 mérkőzés után, amivel az 5. helyen áll az alapszakasz tabelláján, igaz előtte ketten is már kilenc találkozónál tartanak.

A fehérvári összecsapás első perceiben a dél-tiroli csapat tűnt frissebbnek, élesebbnek, többet próbálkozott a házigazdáknál, igaz, adódó lehetőségeit leginkább a Volán hibáiból, eladott korongjaiból hozta össze. A harmad közepéhez közeledve éledeztek igazán a Fehérvári Ördögök, aminek a 8. percben már meg is lett az eredménye: Stajnoch távoli löketébe Erdély piszkált bele Roy ketrece előtt, ezzel vezetett Kiss Dávid együttese.

A Pustertal alig öt perccel később egyenlíteni tudott, miután az első emberelőnyét Ackeson révén magabiztosan gólra váltotta. Lendületből mehetett a vezetésért az olasz gárda, mert a játékvezetők újabb kiállítást fújtak be könnyű síppal a vendéglátók ellen, de ezt a hátrányt nemcsak, hogy kivédekezte a Volán, de éppen a letelte előtt Magosi meglódult egy szerzett koronggal, amit kissé jobbról a jobb felső sarokba bombázott, hatalmas löket, szép találat volt!

Már elkönyvelte mindenki, hogy 2-1-es hazai előnnyel mennek első pihenőjükre a küzdő felek, amikor jött egy késleltetett kiállítás (a játékvezető jelezte, hogy ha megáll a játék, előnybe kerül a FAV19, ezt kihasználva Reijola kapus gyorsan lekorcsolyázott, helyette is mezőnyjátékos állhatott így be), aminek köszönhetően Hári pazar átadásából 4 másodperccel a dudaszó előtt Terbócs volt eredményes. Stílusos slusszpoén az első 20 perc végén.

A tavaly még Fehérváron védő Oliver Roy-t a bekapott hármast követően Bernard váltotta a bruneckiek kapujában a második játékrésztől, de ő sem úszta meg bekapott gól nélkül: több kihagyott volános lehetőség után a 29. percben Hári lövésébe Chase Berger piszkált bele. A 4-1 már komoly előnynek tűnt a záró 20 perc előtt.

Nem vettek vissza a csapatok a tempóból a hajrára sem, egyre paprikásabb lett a hangulat, ami a sűrűsödő ökölpárbajokban és csetepatékban öltött testet. A 49. minutumban aztán végleg kiegyenesedtek a kérdőjelek: Chris Brown lőtt takarásban a kapuba, majd néhány perccel később – hogy az a bizonyos lúd is még testesebbre hízzon – Ambrus alapvonali visszapasszát Terbócs vágta a kapuba, beállítva a 6-1-es végeredményt.

A véghajrában a „zebrák” léptek elő főszereplőnek, úgy gondolhatták, ha már a lényegi kérdések eldőltek, átveszik a show-t, és egy kis „csapatok közötti pofonpartit” követően nem a provokáló vendégeket, hanem inkább a nagyobbat ütő házigazdákat sújtották keményen. Három (!!) Volán hokist ültettek egymás mellé a büntetőpadra, míg a másik oldalon csak egyet. Ez alaposan felpaprikázta a szüntelenül fütyülő, tiltakozó közönséget és a fehérvári csapatot is, amely hősiesen kibekkelte az 5 a 3 elleni játékot.

Összességében simán győzött a Volán, amelyre vasárnap egy kemény linzi csapat vár majd 15.30-kor. Az osztrák egylet jelenleg éppen 3 ponttal áll a Hydro Fehérvár AV19 mögött a tabella 7. helyén. A legközelebbi hazai meccsre sem kell sokat várni: október 22-én, kedden 19.15-kor a Villach látogat az Alba Arénába.

(Fotó: Mátay Balázs)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. október
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Written by Mátay Balázs

2024-10-18

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This