Ritka rossz szombat – kikapott a Vidi után az AFKC, a MÁV Előre és a DKKA is

Szerző: Mátay Balázs

2024-10-05

Régen fordult elő az, ami most, hogy minden első osztályú székesfehérvári kirakat csapat kikapott egy adott napon, amikor egyszerre pályára léptek. Ez a ritka negatív nap a szombati volt, amikor egymás után véreztek el a helyi női kosár, kézi és röplabda csapatok, valamint a Vidi labdarúgói. A kosarasok veresége papírforma volt, a Vidié is kevésbé meglepő, ám a kézisek és a röpisek kifejezetten kellemetlen meglepetéssel szolgáltak. Kivételt jelentett a férfi rögbicsapat győzelme, ám ez a sportág korántsem kirakatsportág, s róluk később külön írunk majd.

Szépen helytállt, a négyből két negyedben is alaposan megszorongatta a 2022-es Euroliga-győztes Sopron Basket csapatát a DKKA a női kosárlabda NB I/A 3. fordulójában, így a 71-100-as végeredmény mindenképpen dicséretes az abszolút újonc székesfehérvári hölgyek részéről.

Az első két találkozóján hatalmas verést mért ellenfeleire a Sopron, amely először 82 pontos (!!!) különbséggel intézte el városi riválisát, a Darazsak Sportakadémiát, majd „csak” 60 pontot vert a Szigetszentmiklósra. Ezeket is figyelembe véve a 29 pontos vereség a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia lányaitól kifejezetten acélos teljesítmény és jelzi azt is, hogy lesznek olyan találkozók is, amikor lehet majd győzelemnek is tapsolni az élvonalban.

A DKKA legjobbjai most is a Laufer, Marisa, Varga trió volt, ismét ők szerezték a csapat pontjainak döntő többségét. Laufer 20, Varga 16. Marisa13 egységet termelt. Melléjük most a 10 pontos Katona is fel tudott zárkózni. Szentpáli Gergő csapata legközelebb október 13-án, vasárnap 18.00 órakor az ugyancsak nemzetközi kupaszereplő TARR KSC Szekszárd vendége lesz.

Valószínűleg nem ezen a meccsen kezdi majd a győzelmek gyűjtögetését a DKKA, sőt, utána a Győr és a bajnok DVTK otthonában sem lehet sok sikerre számítani, utána viszont már jönnek a reálisan hozható találkozók is. A november négy nyerhető találkozót tartogat a fehérvári hölgyek számára: a Szigetszentmiklós, a Darazsak, a BEAC és a TFSE is fogható ellenfél lesz.

Kellemetlen vereséggel kezdte a női röplabda Extraliga új, 2024/25-ős idényét a MÁV Előre Foxconn. Lukasz Przybylak csapata Újpesten kapott ki simán, 3-0-ra.

A Loki jól kezdett, szinte végig vezetett az első játszmában, ám nem tudták behúzni azt, mert a végén a házigazdák fordítottak és 26-24-re nyertek. Hogy mi történt, nehéz megfejteni, de fejben teljesen összeomlott a fehérvári alakulat, amely a második és a harmadik szettben szinte tálcán kínálta a sikert az UTE együttesének. Naná, hogy élt vele.

A sérült és műtétje után még sokáig harcképtelen Dvoracek, valamint a nyáron visszavonult Vacsi és az újra anyai örömök elé néző Király-Tálas nélkül ez a csapat nem a dobogóért harcolhat az idén, sokkal inkább a bennmaradásért. Hogy a hiányzók tudatában miért nem igazoltak a vezetők érdemben? Újabb nehezen megfejthető kérdés…

A következő fordulóban, október 12-én, 18.00 órakor a dobogóra törő FATUM Nyíregyháza, majd egy héttel később, hazai közönség előtt a címvédő Vasas Óbuda ellen sem a MÁV Előre lesz az esélyes. Mint ahogy utána Békéscsabán és a legutóbbi finalista KNRC ellen hazai pályán is nagy bravúr volna ettől az együttestől a győzelem.

Hiába kezdte egészen jól, két győzelemmel és egy szoros vereséggel a női kézilabda NB I idei szezonját az Alba FKC, az évek óta mindig kiesőjelölt Békéscsaba vendégeként komoly pofont kapott. Nem önmagában a 21-20-as vereség a csalódás, hanem ahogyan ez kialakult.

Már az elején elhúztak a lila-fehérek, akik nem brillíroztak ugyan, ám mivel az AFKC rendkívül impotens volt támadásban, így is 12-8-ra ellépett az első félidőben. Sőt! A folytatás sem a fehérvári csapatról szólt, 40 perc alatt mindössze 10 gól lőtt, ami ezen a szinten nagyon kevés.

Ekkor, 18-10-es állás után kezdte összekapni magát Suzana Lazovic együttese, amely 19-11 után egy 9-2-es száguldással felzárkózott 21-20-ra, de a legvégén az egyenlítés már nem jött össze. A csabaiak annak köszönhették győzelmüket, hogy bár emberhátrányba kerültek bő két perccel a vége előtt, mégis képesek voltak gólt szerezni, amivel két találatra nőzz az előnyük, amire csak eggyel tudott az AFKC válaszolni. Hiányozhat még a végén ez az itt eldobott két pont.

(Fotó: DKKA, Békéscsabai ENKSE, MÁV Előre SC)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. október
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Written by Mátay Balázs

2024-10-05

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This