ICEHL: parádés 75 másodperc, simán verte a rekordbajnokot a Volán!

Szerző: Mátay Balázs

2024-09-27

Végig koncentráltan, kiválóan hokizva 4-0-ra legyőzte az osztrák bázisú liga, az ICEHL 3. fordulójában a Hydro Fehérvár AV19 a rekordbajnok Klagenfurtot, amely a legutóbb idényben az alapszakaszban mind a négy találkozójukon megverte a későbbi alapszakaszmásodik Volánt, így joggal nevezhető a székesfehérvári csapat mumusának.

Ezen a találkozón ez nem számított semmit, mert Kiss Dávid alakulata végig bátran, jól játszott és produkált egy olyan elsöprő 75 másodpercet a második harmad közepén, amire ritkán van példa. Ebben a bő 1 percben Sebőkék háromszor mattolták Vorauer kapust, aki egyébként nem védett rosszul, miként a hazai ketrec előtt Reijola, aki végig megbízhatóan tette a dolgát, igaz, nem volt nehéz dolga, mert a KAC támadójátéka ezúttal messze járt a megszokottól.

Az említett elsöprő 75 másodperc előtt, a találkozó első felében viszonylag kiegyenlített meccset láthatott a több, mint 3000 néző, de már ebben a szakaszban is a Volán kezdeményezett többet és tűnt élesebbnek. Gyakorlatilag azért nem került már ekkor előnybe Kiss Dávid gárdája, mert három emberelőnyét nem tudta kihasználni.

A mérkőzést lényegében eldöntő háromgólos rohamnál a 31. percben először Kiss Roland előre tört, lövése kijött a kapusról, Erdély Csanád érkezett és bekotorta a kipattanót, megszerezve a Hydro Fehérvár AV19 első ICEHL-gólját az új arénában. Még ugyanebben a percben, jó letámadást követően Chase Berger elé került a korong, aki köténygólt lőtt Vorauernek. Még ki sem örülte magát a publikum, amikor az NHL_es múlttal rendelkező védő, Cameron Gaunce következett, aki a saját harmadából indulva lopta a távolságot, majd a hosszú felsőbe zúdította a pakkot. Zúghatott szinte szünet nélkül a „még, még, még, ennyi nem elég” a hangszórókból és a szurkolók torkából egyaránt.

A parádés, meccsdöntő etapot követően sem állt le a Volán, nem őrizgette az előnyét, nem arra játszott, hogy legyen mielőbb vége, hanem ment tovább, küzdött, hajtott, gólt akart még szerezni. Ez össze is jött: a 43. minutumban a sokadik emberelőnyt már sikerült kihasználniuk a fehérvári ördögöknek, Chase Berger pontos keresztpasszát Hári lőtte a hálóba, 4-0, kiütés!

Ezen a mérkőzésen szinte végig és szinte mindenben jobb volt a rekordbajnoknál a Hydro Fehérvár AV19, amely nem sokat élvezheti a szép győzelmet, mert vasárnap délután már a címvédő, a legutóbbi fináléban éppen a Klagenfurtot hatalmas csatában legyőző Red Bull Salzburg vendégei lesznek 15.00 órakor.

Hogy teljes legyen a fehérvári hokibarátok öröme, az Erste Ligában szereplő „kisvolán”, a FEHA19 is fontos győzelmet aratott, hosszabbításba torkolló csatában múlta felül 2-1-re a DVTK Jegesmedvéket. A meccs mindhárom gólja emberelőnyös találat volt, a volán részéről Hakanen egyenlített a véghajrában, majd éppen az ő előkészítéséből Dobos tett pontot a meccs végére a hosszabbításban.

Tokaji Viktor alakulatára is vasárnapi folytatás vár, a BJAHC-t fogadja 17.30-kor az „ördögkatlanban”.

(Fotó:  Mátay Balázs)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Mátay Balázs

2024-09-27

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This