Kisfaludi látogatás Kisfaludon és a Városházán

Nem, nem tévedés, a cím nem elírás, ugyanis Győr-Moson-Sopron vármegyében, a Rábaközben, Kapuvár közelében valóban létezik egy alig 700 lakossal rendelkező Kisfalud nevű település, amely több, mint egy évtizede ápol kiváló, közvetlen kapcsolatot a Székesfehérvárhoz tartozó Kisfaluddal, amely ugyan nem önálló település, mint névrokona, mégis csaknem tízszer annyian lakják. Mint arról Facebook-posztjában Székesfehérvár alpolgármestere, Róth Péter beszámolt, szerdán a rábaközi település 14 év után leköszönő polgármestere és kollégái látogattak el a másik Kisfaludra, majd a fehérvári Városházára.

Kisfalud polgármestere, Ódorné Árvai Margit 14 év után adja át a stafétát a júniusi választáson győztes Szabó-Kovács Szabinának, s mivel az ő regnelásához köthető a két Kisfalud baráti kapcsolatának kialakítása, szeretett volna elköszönni az összekötői szerepet betöltő Kisfaludi Hagyományőrző Kulturális Egyesület tagjaitól, a kisfaludiaktól és Székesfehérvár vezetőitől is.

A Városháza kistanácstermében dr. Cser-Palkovics András polgármester, Róth Péter alpolgármester és Horváth Miklós Csaba, a kisfaludi városrész önkormányzati képviselője fogadta és köszöntötte a rábaközi Kisfaludról érkezett delegációt, amelynek tagjai örömüket fejezték ki, hogy módjuk nyílt megtekinteni a történelmi Belvárost is, ami számukra különleges élmény volt. Nem kevésbé nyűgözte le őket a Városháza patinás épülete, a Díszterem, benne az aranybulla II. András általi kihirdetését ábrázoló szekkó, továbbá a koronázási ékszerek, a Szent Korona, az országalma és a koronázási kard hiteles másolata, valamint a főfolyosó legújabb éke, a koronázási palást festett verziója.

A közös programon elhangzott, hogy a két Kisfalud 2013 óta tart szoros kapcsolatot, amely mindkét fél részére hasznosnak bizonyult. Ennek okán is megvan a szándék a folytatásra.

(Fotó: Mátay Balázs)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Mátay Balázs

2024-09-25

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This