Harkányban parádéztak a Turós-tanítványok

Szerző: Mátay Balázs

2024-09-23

Kiválóan szerepeltek az őszi időszak kiemelt ökölvívó megmérettetésén, a Horváth Géza Emlékversenyen a Fehérvár Küzdősport SE ifjú titánjai. Turós Arnold vezetőedző tanítványai szinte százszázalékos produkcióval rukkoltak elő Harkányban, ugyanis öten indultak, s csak azért nem nyertek mind az öten aranyérmet, mert az egyik súlycsoportban két fehérvári küzdött egymás ellen a fináléban, s csak egyikük nyerhetett…

A hétvégi viadalt követően Turós Arnold méltán volt elégedett tanítványai produkciójával.

– Ez volt az eddigi legsikeresebb versenyünk! Négy első helyezésünk mellé ugyanennyi különdíjat is „összeütöttek” versenyzőink, ezért a következő emlékversenyig mi őrizhetjük vitrinünkben a legsikeresebb csapatnak járó vándorserleget, ami rendkívüli büszkeséggel tölt el. Ami a részleteket illeti: 52 kilós junior női versenyzőnk, Nagy Zsófia a második menetben lefiniselte ellenfelét. Korábbi erőtől duzzadó, elsöprő stílusát most felváltotta, illetve kiegészítette a technikás bunyó, ami a győzelem mellé meghozta számára a legtechnikásabb versenyzőnek járó különdíjat is. Illés Nóra 60 kg-ban szintén idő előtt végzett ellenfelével. Stílusos, minőségi produkciójával az aranyérem mellé kiérdemelte a legjobb női versenyző különdíját is. Nóri ennyire élesen még akkor sem bokszolt amikor megnyerte a diákolimpiát, márpedig az sem volt éppen gyenge produkció.

Turós Levente a fiúk junior 66 kg-os súlycsoportjában szintén nem teketóriázott, az első menetben testen kiütötte ukrán ellenfelét. Ő is a „legtechnikásabb ökölvívó” különdíjjal gazdagodott. Levente vasárnap este lendületből a Sztárboxban egy bemutató mérkőzést is vívott válogatott társa ellen. Kordás Márk és Kiss Martin egymás ellen bunyóztak Harkányban, házi csatájukat Kordás Márk nyerte. Összességében öt sportolónk négy aranyéremmel, egy második helyezéssel és négy különdíjjal gazdagodott.

A sikeres versenyt egyébként sikeres Technikai minimumvizsga előzte meg. Borbély Norbi, Balog Lénárd, Szűcs-Vitos Koppány és Nagy Benedek sikerrel teljesítette ezt, így most már hivatalos versenyzői az egyesületünknek – foglalta össze az elmúlt napok legfontosabb történéseit az FKSE szakmai munkájának irányítója.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Mátay Balázs

2024-09-23

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This