Folyamatos az árvíz elleni védekezés Fejérben

Szerző: Media24

2024-09-19

Hivatásos tűzoltók és a Fejér Önkéntes Mentőszervezet is részt vesz az árvízi védekezésben a Duna Fejér vármegyei szakaszán. Ercsiben és Kisapostagon a védvonal nagy része elkészült. A vármegye hivatásos tűzoltó-parancsokságai csütörtöktől áttértek a 24/24 órás szolgálati rendre, hogy a tűzoltók átvezénylésével további hivatásos erők támogassák az árvíz elleni védekezést.

A védekezés koordinálása érdekében már vasárnap este óta működik a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság operatív törzse. A vármegye hat védekező települését a vízügyi műszaki irányítók mellett tíz katasztrófavédelmi összekötő is segíti. Egyebek mellett homokzsákokat, benzinmotoros szivattyúkat biztosítottak a települések részére, felmérték a védekezéshez szükséges erőket és eszközöket, koordinálják az önkéntes mentőszervezetek tevékenységét és a védekezési feladatokat.

Kisapostagon az áradó Duna negyven ember otthonát veszélyezteti a Panoráma úti üdülősoron. A község az elmúlt három napban több mint kétszáz önkéntes bevonásával, a vízügy műszaki irányítása mellett és a katasztrófavédelmi összekötők koordinálásával, homokzsákokból kiépítette azt a hatszáz méter hosszú védvonalat, amellyel megakadályozzák, hogy az áradó folyó elöntse a lakásként használt ingatlanokat. Csütörtökön a Duna-parti vendéglátóegység védelmére további homokzsákokat helyeztek ki.

Ercsiben a csónakkikötő és a halászcsárda közötti partszakaszon már szerdán elkészült a háromszáz méter hosszú védvonal, amelyet csütörtökön a hivatásos tűzoltók bevonásával megerősítettek. A 6-os főút melletti halneveldénél dróthálót rögzítettek a nevelőmedencék köré, hogy az emelkedő víz ne mossa ki a halakat az áradó folyóba, a Bajcsy-Zsilinszky útnál pedig egy csatornafedél védelmére helyeztek ki homokzsákokat.

Fejér vármegye hivatásos tűzoltó-parancsnokságai csütörtöktől áttértek a 24/24 órás szolgálati rendre. Ez azt jelenti, hogy két szolgálati csoport egymást váltva biztosítja a vármegye mentő tűzvédelmét, a gyors reagálást és beavatkozást, miközben több mint hatvan átvezényelt tűzoltó az árvíz elleni védekezést segíti Ercsiben és Kisapostagon.

(Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, szóvivő)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Media24

2024-09-19

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This