Illés Boglárka: több európai ország vezetői nem elég bátrak

Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes meghívására tartott tájékoztatót kedden este a most indult nemzeti konzultációval kapcsolatban a Fidesz országgyűlési képviselője, a Magyar Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának tagja, Illés Boglárka. 

A program elején Vargha Tamás köszöntötte a szép számú érdeklődőt, kiemelve, hogy a szuverenitásunk védelme tárgyában indult nemzeti konzultáció komoly fontossággal bír, hiszen Brüsszel több olyan kérdésben is Magyarország és a magyar emberek érdekeivel ellentétesen gondolkodik és hozna döntéseket, amelyek alapvetően határozhatják meg jövőnket. Nem mindegy tehát, hogy a nemzeti konzultációt ki mennyire veszi komolyan és tölti ki, ugyanis minél többen élnek a lehetőséggel és mondják el ilyen formában is véleményüket a megadott témákban, annál nyomatékosabb magyar véleménnyel, állásponttal tudják az EU döntéshozóit szembesíteni.

Székesfehérvár országgyűlési képviselője azt is elmondta, hogy az elmúlt időszakban Brüsszel egy sor olyan döntést hozott, amelyek egész Európa számára hátrányosak, ilyen elsődlegesen az ukrán-orosz háborús konfliktushoz való hozzáállása, a helyzet nem megfelelő kezelése, az elhibázott „káoszos és kudarcos” szankciók sorozata, az ukrán oldal elképesztő mértékű anyagi és harci eszközökkel, fegyverekkel való ellátása a tagállamok költségvetésének kárára, Ukrajna soron kívüli felvétele az Európai Unióba. Brüsszelnek továbbá több olyan terve is van, amelyek kifejezettem Magyarország érdekeivel ellentétesek, illetve közvetlen beavatkozási szándékot tükröznek az ország belügyeibe, ilyen a gyermekvédelmi törvény, a rezsicsökkentés, rezsitámogatás, a kamatadó és az extraprofitadó támadása és eltörlésének szándéka, valamint a génmódosított ukrán gabona, valamint az illegális migránsok ránk erőltetése, migránsgettók kötelező kialakításával együtt. Ezek ellen hatásosan csak együtt léphetünk fel, ha a nemzeti konzultációs ív kitöltésével egy markáns magyar álláspontot tudunk az EU felé közvetíteni.

Illés Boglárka megerősítette a miniszterhelyettes által elmondottakat, s számos példával illusztrálta, hogy nem csak mi, magyarok gondolkodunk az európai ügyekkel kapcsolatban másként, mint a brüsszeli elit, azonban több ország vezetői nem elég bátrak ahhoz, hogy kimondják véleményüket, illetve elismerjék azt, hogy Magyarország gondolkodik helyesen a legtöbb kérdésben. Aki pedig kimondja és erről nyilatkozik, a baloldali, liberális média egyszerűen elhallgatja ezeket és nem ad hírt róluk, annak érdekében, hogy minél kevesebben tudjanak ezekről a véleményekről. Fő példaként Gerhard Schröder, egykori német kancellárnak a Berliner Zeitungnak adott októberi nyilatkozatát említette, amelyben a politikus elmondta, hogy a békemegállapodás már 2022 márciusában (!!) megvolt az oroszok és az ukránok között, de végül mégis megbuktak a két ország közötti béketárgyalások, mert véleménye szerint Washington másként akarta.

Nos, ezt az interjút, amiben sok érdekes és a valós történések tükrében meghökkentő információt közölt az exkancellár, a liberális mainstream média egyszerűen figyelmen kívül hagyta, nem közölte felületein, nyomatékosította Illés Boglárka, aki azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy a hazai baloldal szintén a brüsszeli álláspontot képviseli, minden alkalmat megragad, hogy a saját országa érdekeivel ellentétes EU-s álláspontot támogassa, mindezt pedig azért, mert már eddig is súlyos dollármilliókat kapott külföldről kampánycélra és nyilvánvalóan szeretne kapni majd a következő kampányokra is. Ennek megakadályozása érdekében szükséges szigorítani a vonatkozó hazai törvényeken, elsődlegesen megalkotni a szuverenitás védelméről szóló törvényt, az alaptörvénnyel összhangban. A javaslatról szóló vitát éppen ezen a napon kezdte meg az országgyűlés, hogy mielőbb megszülethessen az új törvény, amely gátat szab a tiltott, külföldről érkező párt- és kampányfinanszírozásnak, s szigorúan szankcionálja azokat.

Mint a tájékoztatón is elhangzott: a nemzeti konzultációs kérdőíveket egyelőre postai úton küldik ki az állampolgárok részére, de az online kitöltési lehetőség is várhatóan hamarosan megnyílik. A kitöltött kérdőívek feladási határideje valamint az online kitöltések beküldési határideje 2024. január 10.

(Fotó: Mátay Balázs)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Media24

2023-11-28

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This