Hagyományteremtő szándékkal május 30-án, a néhai Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester születésnapján indítja útjára a magyar klasszikus zene napja elnevezésű programsorozatát a Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok, bevonva az ország számos együttesét és oktatási intézményét, köztük az Alba Regia Szimfonikus Zenekart. A fehérvári muzsikusok hangversenyének május 28-án, pénteken 19.00 órától lehet részese a közönség a zenekar YouTube-csatornáján. A koncert műsorán Dinyés Dániel, Dohnányi Ernő és Richard Strauss művei szerepelnek, szólót játszik Bábel Klára hárfaművész, az est karmestere Dinyés Dániel. További információ: www.magyarklasszikuszenenapja.huEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Továbbra is igen aktívan alkot Hamar Jani: a velencei előadó a napokban újabb dallal jelentkezett, a Megtanultam repülni című saját szerzeménnyel. A zeneszám nem a tipikus "hamarjanis" stílusjegyeket hordozza magán - bár eddig sem lehetett vádolni a sokszínűség hiányával -, a kifejezetten táncoltató kategória helyett kissé rockosabbra, komolyabbra vette a figurát. Hiába no, kell a változatosság, még akkor is, ha a rajongói elsődlegesen a 80-as 90-es évek disco és dance alapjain nyugvó, modern köntösbe bújtatott alkotásait preferálják. 

Bővebben: Hamar Jani: a 90-es évek felé tartva "Megtanultam repülni"

Chikara Sugano, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar fuvolaművésze első helyezést ért el az idén rendhagyó módon, online megrendezett III. „Wiener Klassiker” Danubia Talents Nemzetközi Zenei Versenyen, „Fúvós szólista” kategóriában. Chikara 1989-ben született Shizuokában, Japánban, és 15 évesen kezdett fuvolázni. A Senzoku Gakuen Zenei Főiskolán (Kawasaki, Japán) és a Zürichi Művészeti Egyetemen tanult, mesterei Kyoko Ueda, Prof. Maria Goldschmidt, Sabine Poyé Morél, Jun Sugawara és Haika Lübcke voltak.

Bővebben: Első díj az ARSO első fuvolásának

A fehérvári kötődésű Noémo is színpadra lép A Dal második élő show-ban február 6-án, szombaton, amikor ismét tíz produkciót láthatnak a nézők. A négy válogatóból összesen 20 dal jut tovább a két elődöntőbe, az innen kikerülő nyolc pedig már a fináléban mérettetheti meg magát, március 13-án. A Szabad Színház zenei szekciójának szerzője és előadója a Hableány című lírai művével szerepel szombaton, február 6-án a Duna TV-n, A DAL című műsorban. Noémo versenydalával szeretne támaszt nyújtani és rávilágítani arra, hogy a zene segíthet az elmúlás feldolgozásában. A tehetséges fehérvári kötődésű előadó szerint neki is mindig segít a zene, akár a nehézségeket, akár az örömöket kell megélnie.

Bővebben: Hableány - Noémo A Dal-ban

Ugyan a koncerttermek a járványhelyzet miatt még nem látogathatók, de a komolyzene kedvelőinek nem kell lemondaniuk a zenei élményről: januárban az Alba Regia Szimfonikus Zenekar három nagyobb hangversenyének is részese lehet a közönség a videómegosztó csatornákon, mégpedig ingyenesen.

Bővebben: Koncertélmény webes köntösben

1. oldal / 56

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. június 22. kedd 06:47,
Paulina napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com