Vörös Zsuzsanna is Prima lehet!

A napokban közzétette a különböző kategóriákban díjra jelöltek névsorát a Prima Primissima Alapítvány. A névsorban megtalálható Székesfehérvár első olimpiai bajnoka, a korábbi öttusázó, Vörös Zsuzsanna, aaki pályafutása során egyéniben és csapatban mindent megnyert, amit csak lehetséges, így az ötkarikás diadal mellett vb-t, Eb-t is. Ő volt a sportág első magyar női olimpiai bajnoka, jelenleg az öttusaszövetség általános alelnöke, a Volán szakosztály-igazgatója.

Az alapítvány kuratóriumának közleménye szerint a korábbinál is szélesebb körből kerülhettek ki idén a Prima Primissima Díj jelöltjei, mert az elismerés több kategóriáját is kibővítették. A jelöltek hagyományosan a magyar tudomány, művészet, kultúra és sport példaértékű teljesítményt nyújtó képviselői.

Vörös Zsuzsának két igen komoly riválisa lesz a decemberi díjátadón: az egyaránt sportági legendának számító, ugyancsak korábbi olimpiai bajnok birkózó Dr. Hegedűs Csaba és és a kardvívó Pézsa Tibor.

A Prima Primissima elismerés célja évről-évre, hogy támogassa az egyedi teljesítményt nyújtó tudósokat, kutatókat, oktatókat, alkotókat, művészeket, újságírókat és sportolókat hazánkban és a határon túl. A kiemelkedő társadalmi elfogadottságú elismerést Demján Sándor üzletember alapította 20 évvel ezelőtt, az OTP Bank pedig 2013 óta gondozza és finanszírozza. Az idei díjazottakkal összesen 580-ra nő az elismert kiválóságok száma, akik tevékenységét több mint 5 milliárd forinttal támogatta a Prima Primissima Alapítvány.

Az alapítvány Kuratóriumának tagjai titkos szavazással a – kategóriánként 3, tehát összesen – 30 jelölt közül választja ki a Primissimákat, akik 15 millió forintos elismerésben részesülnek. Azoknak a jelölteknek a tevékenységét, akik nem lehetnek Primissimák – ám maguk is Primák –, 5 millió forinttal támogatja az alapítvány. Az összes jelölt közül SMS-szavazással kiválasztható Közönségdíjas 15 millió forinttal lesz gazdagabb. Az anyagi elismerések összértéke így eléri a 265 millió forintot.

A díjazottak várhatóan 2022. december 2-án ismét személyesen vehetik át elismeréseket. A Művészetek Palotájába tervezett díjátadó különlegessége, hogy műsorszámaiban a korábbi évek Junior Prima-, Prima- és Prima Primissima díjazottjai működnek közre, díszletét pedig a szintén Junior Prima-díjas Zöldy Z Gergely, díszlet-, jelmez-, és látványtervező újítja meg.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Mátay Balázs

2022-10-05

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami