Villámrajtot vett a Pátka, a PAFC III és a Vajta

Szerző: Mátay Balázs

2021-09-13

Négy fordulót követően már csak öt százszázalékos csapat van a Fejér megyei felnőtt nagypályás bajnokságokban: a legfelső osztályban senki sem makulátlan, a FŐNIX és a Sárbogárd 9-9 ponttal áll az élen. A megye kettőben a Déli csoportban a Vajta és a Nagykarácsony, az Északiban a Puskás Akadémia III és a Pátka vett hibátlan rajtot, miként a harmadik vonal Déli csoportjában a Beloiannisz sem vesztett még pontot.

Különösen a Pátka SK alakulatának helytállása figyelemre méltó, mert az elmúlt években finoma fogalmazva sem volt az élmezőny tagja. Aztán másfél éve megújult a klub vezetősége, s minden területen történtek pozitív változások az elnök, Pásztor József vezetésével. A szakmai munkát a játékosként és edzőként is NB I-es tapasztalatokkal rendelkező Vajda Gusztáv vette kézbe, s végül úgy végzett a csapat a 6. helyen, hogy voltak egészen remek meccsei és borzasztóan gyengék is.

A hektikus produkció az új szezonban elkerüli eddig a pátkai csapatot, s a Vajda helyére beugró NB I-es ex-gólkirály, Tiber Krisztián vezetésével mind a négy találkozóját biztosan húzta be. A Videoton Baráti Kört 3-1-re, a Fehérvárcsurgót 4-1-re, a csoport egyik legjobbját, a Bicske II-t (idegenben) 1-0-ra, a Szárt pedig 3-0-ra verte. A támadósor a Kápolnásnyékről visszatérő Ódorral erősödött, s ami még fontosabb – és ebben rejlik az eddigi eredményesség lényege -, a védelem sokkal stabilabb lett, mint tavaly, köszönhetően a szintén új igazolású Dobai kapusnak, valamint a védelemben Mári Milánnak és Kovács Patriknak, akik ugyancsak a nyáron igazoltak Pátkára.

Mellettük is vannak új érkezők, s ez a megerősödött Pátka, bizony joggal pályázik a dobogóra. Az, hogy végül odakerül-e, nehéz most még megmondani, ám az, hogy a lehető legjobb úton indult el felfelé, az teljesen egyértelmű.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2021-09-13

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami