Vidi: újabb ajándékpontok az ellenfélnek

Szerző: Mátay Balázs

2021-09-11

Ötödik mérkőzésén sem kapott ki a labdarúgó NB I-ben a MOL Fehérvár FC, ugyanakkor harmadik alkalommal nem tudta győzelemre váltani vezetését, így már 6 pontot bukott gyengébb csapat ellen, ez pedig a végén nagyon hiányozni fog, ez szinte biztos. A mezőkövesdi 2-2 három pozitívumot hozott a Vidi szempontjából: ezúttal hátrányból tudott fordítani – ha megtartania nem is sikerült az előnyt-, Nikolics megszerezte első idei bajnoki gólját (Heisteré volt a második találat), valamint maradt a veretlenség. Ezek azonban nem jelenthetnek sok vigaszt az eltékozolt pontokért.

A piros-kékek felforgatott összeállításban, több sérült, covidos és beteg ellenére is közelebb álltak a győzelemhez, 0-1-ről 10 perc alatt fordítottak, már csak néhány másodpercet kellett volna koncentrálnia a védelemnek, de nem sikerült, az utolsó pillanatban kaptak egy beívelés utáni fejes gólt. Már ezt a szituációt megelőzően is folyamatosan a kövesdiek uralták a légteret, mégsem figyelt rendesen a hátsó alakzat.

Szabics Imre vezetőedző sem először vétett taktikai hibát, mert sokadszor nem volt képes elmagyarázni csapatának, hogy egyetlen gólnyi előny nem akkora előny, hogy rá kelljen ülni az eredményre. Újabb lőtt gól helyett labdadajkálás és hátrafelé passzolgatás ment, s az utolsó percekre védekező játékosokat cserélt támadóbb szelleműek helyére, hogy aztán mindegyikük szemmel verje a hálóba fejelő hazai játékost.

Nyilván Petrjak, Kodro, Zivzivadze, Bamgboye, Stopira, Hodzic, Hangya és Pinto – rajtuk kívül is még vannak néhányan – hiánya komoly veszteség a Vidinél, de ezek a dekoncentrált pillanatok, a maximális figyelem hiánya nem ezen a csapatnyi hiányzón múlott. Ez a pályán lévő játékosok figyelmetlensége és az edző sara. Ezen az sem változtat, hogy Szabics elégedett volt ezzel a produkcióval is, hozzátéve, hogy majd jönnek szépen a győzelmek is. De vajon, mikor? Amikor már újra elúszik a hajó?

Nem kell a nemzetközi kupára sem már régen figyelnie a Vidinek, azt is lassan benyelik a szurkolók, ha nehezen is, hogy a Fradit egyelőre nem tudják megfogni kedvenceik, de ebből már az lehet, az körvonalazódik, mint tavaly, hogy az ezüstérem, sőt, a dobogó is veszélybe kerülhet, ha ez így megy tovább.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Mátay Balázs

2021-09-11

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami