Vidi: Kodro két villanása döntött, ismét nehéz győzelem

Szerző: Mátay Balázs

2022-09-10

Kenan Kodro két fejesből szerzett találatával 2-1-re legyőzte az idén szintén gyengén szereplő, néhány napja vezetőedzőjét menesztő Mezőkövesdet a MOL Fehérvár FC a labdarúgó NB I 8. fordulójában, így 9 ponttal feljött a tabella 7. helyére, s megtartotta némileges esélyét arra, hogy felzárkózzon a dobogósokra. Ehhez azonban részint az elmaradt Újpest elleni hazai meccsét meg kell nyernie, részint pedig játékát és idegenbeli eredményességét tekintve szintet kell lépnie, mert az, amit eddig látunk a Viditől, az kevés, nagyon kevés az üdvösséghez.

A neuralgikus pont továbbra is a védekezés. A piros-kékek hátsó alakzata rendkívül bizonytalan, szinte minden kapott gólt hatalmas egyéni baki és/vagy rendezetlenség, helyezkedési hiba okoz.  A kövesdiek mai találata sem volt kivétel, elsősorban Larsen volt határozatlan és rosszul is helyezkedett, de „testületileg” a teljes hátsó alakzat hibázott (Labdavesztés után Hangya csak üldözte, de már nem érte utol a jobb oldalon felfutó szélsőt, akinek beadását fejjel nem érte el Pinto, csak mozdult rá, Larsen nem rúgta el a lába előtt elsuhanó labdát, pedig elrúghatta volna, Szerafimov védő létére lemaradt az egészről, későn ért vissza, ráadásul a támadó mögé keveredett, nem elé vagy mellé, hogy közbe tudjon avatkozni, Stopira is csak nézte az egészet, de ő hibáztatható legkevésbé ezért a gólért).

Pozitívum viszont, hogy az először kezdő Lirim Kastrati jól húzta meg a jobb szélen az akciókat, az első találatnál ő volt az előkészítő, de előtte maga is lőtt egy gólt, amit les miatt – jogosan – érvénytelenítettek. Gyors volt, lendületes, látszott rajta az akarat, ami nem mindenkiről mondható el. Amennyiben ezzel a hozzáállással focizik továbbra is, egyértelműen erőssége lesz ennek a Vidinek.

Összesen 13 tétmeccse volt eddig ebben a szezonban a fehérvári gárdának, amelyeken hektikusan, de többnyire a vártnál gyengébben teljesített. Hiába múltak csak a hetek, hónapok, Michael Boris tavaszi érkezése óta nem fejlődött a csapat játéka, így továbbra is csak az edzőváltást felvezető agóniának látom azt, ami most folyik. Tényszerűen a német tréner mérlege a Vidi élén a tétmeccseken: 12 győzelem, 10 döntetlen 11 vereség. ez sok minden, de nem egy élcsapat statisztikája, semmi sem indokolja a Borissal szembeni rendkívüli türelmet.

Most a válogatott NL-meccsei okán két hét szünet szünet következik a bajnokságban, majd a harmadikon jön a Puskás Akadémia elleni megyei derbi Felcsúton, október 2-án, vasárnap 18.45-kor. Egy Magyar Kupa találkozó is vár a MOL Fehérvárra, mégpedig jövő héten vasárnap (szeptember 18., 15.00) az NB III-as III. Kerületi TVE ellen a fővárosban.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-09-10

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami