Vidi: Houri után Zeke is távozott, legalább egy védő még érkezik

Szerző: Mátay Balázs

2023-09-01

Kovácsik – Zeke, Sabanov, Stopira, Heister – Nego, Alef, Houri, Makarenko – Bumba, Dárdai (a „kispadon” Dala, Babos, Kojnok, Pokorny). Ez a 15 játékos (Dala és Babos csak kölcsönben játszanak másutt), amely nem is alkotna kutyaütő csapatot a képességei alapján, az idei nyáron távozott a Fehérvár FC-től. Közülük mindössze ketten vannak, akik maradhattak volna, de inkább eligazoltak, a többinek semmiképpen sem lett volna helye az idei keretben, pontosabban ketten maradhattak volna, ha nem ragaszkodnak mindenáron kiemelt fizetésükhöz… A két maradó között lett volna a legfrissebb távozó, Zeke Márió, aki azonban úgy döntött, vissza akar menni oda, ahonnan visszajött kölcsönből, Kecskemétre. 

Zekével a vezetők hosszabb távra terveztek, jövő nyáron lejáró szerződését meg szerették volna hosszabbítani, ám a bal oldali védő (a legújabb kifejezéssel élve: szárnyjátékos) azt kérte, inkább engedjék vissza Kecskemétre, ahol az előző idényt kölcsönben töltötte. Mivel – ez teljesen érthető – aki nem szeretne a Vidiben játszani, azt inkább elengedik a vezetők, ha meg tudnak egyezni a játékossal, illetve a leendő klub is hajlandó érte fizetni, nem könyörögtek neki, elengedték, lévén a KTE kifizette(fizeti) az összeget, amiben a fehérvári klubbal megegyeztek.

Gyorsan leszögezem: semmiképpen sem Zeke az a játékos, aki engem – és ezzel nem vagyok egyedül – meggyőzött arról az eddig mutatott produkciójával, hogy ragaszkodni kellene hozz- Az ide szezon elején rögtön megkapta a lehetőséget Grzelaktól, az Újpest, a Fradi és (jó rendező a sors) a Kecskemét ellen kezdőként szerepelt, de nem igazolta semmivel azt, hogy mitől lenne jobb választás ő a bal oldali védő szerepére, mint más, aki a poszton még figyelembe vehető. Az látszott, hogy jól kíséri a támadásokat, próbál elfutni, beadni, de ami a konkrét védőfeladatait illeti, meglehetősen „hiányos a képlet”. Több bekapott gólban alaposan benne volt gyenge helyezkedésének okán, amikor az ő „embere” adott gólpasszt vagy lőtt gólt. A három mérkőzésen összeszedett nyolc találat közül ötöt Zeke közvetlen vagy közvetett hibája előzött meg…

Talán nem is akart annyira nagyon bizonyítani a Vidiben, hiszen az első felvetésre, hogy jövő nyáron hosszabbítanának vele, közölte, hogy inkább visszamenne Kecskemétre, így valószínűleg nem volt addig sem fejben teljesen piros-kékben… Akár így, akár úgy, Zeke is elment, s már csak Hangya van, aki jelenleg még nem száz százalékos, aki bal oldali szárnyjátékosként bevethető.

Az tudható, hogy a ZTE védője, Gergényi közel áll ahhoz, hogy szerződtessék, ám ő nem az a minőség, aki erősítést jelent, ez egészen biztos. Zalában nem nyújtott feledhetetlen produkciót. Nem lógott ki sem előre, sem hátra a csapatból, de egyáltalán nem ő az, aki megoldást jelenthet a Vidi számára a posztján. Ugyanakkor úgy tudjuk, akiket még kiszemelt a vezetőség, velük, illetve eddigi csapataikkal nem sikerült megegyezni, így Gergényi amolyan „ló nincs, jó a szamár is” félmegoldás volna. Mivel azonban neki élő szerződése van a ZTE-vel, nyilván „pusziért” nem adják, márpedig ha még ingyen sem ő az, akit érdemes piros-kékbe öltöztetni, akkor kifejezetten rossz vásár, ha még fizetnek is érte, illetve amit a ZTE szeretne tudomásunk szerint; elcserélni őt egy általuk kiszemelt Vidi játékosért.

Talán üdvözítő volna, ha – miután Tóth Balázs és Kalmár Zsolt személyében sikerült két kifejezetten jó igazolást tető alá hozni – a pozitív útról nem visszafelé a tucatigazolások felé venné az irányt a menedzsment játékospolitikája, hanem maradva a „Kalmári” úton, kevesebb, de minőségibb „árút” venne a még öt napig nyitva lévő átigazolási piacon.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Mátay Balázs

2023-09-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This