Vidi: Gyirmóton szakadt meg a szégyenszéria

Szerző: Mátay Balázs

2022-03-19

2-0-ra nyert Gyirmóton, így a zsinórban hét vereséget számláló negatív klubrekordot nem nyújtotta tovább az NB I-ben a MOL Fehérvár labdarúgó csapata. A piros-kék alakulat szekerét a lassan veterán korba lépő Nikolics Nemanja rántotta ki a sárból, aki már a 2. percben bevette a győriek kapuját, majd még az első félidőben megtoldotta ezt újabb egy szép góllal, így nemcsak szimplán megdöntötte a Vidi bajnoki gólrekordját, hanem meg is fejelte még egy találattal, véglegesen átadva a múltnak a legendás, egykori NB I-es és UEFA-kupa gólkirály, Szabó József 111-es rekordját, amit 3 hete már „csak” társbérletben tartott Nikoliccsal.

Az, hogy ez a rekord (jelenleg 113 gól) megér-e 35 évet, mint elődjéé, nem lehet tudni, ám a következő évtizedben aligha forog majd veszélyben. Nem látni távcsővel sem olyan gólérzékeny fehérvári támadót, aki úgy termelne, mint Nikolics vagy éppen Szabó.

A MOL Fehérvár FC ezzel az „életmentő” 3 ponttal a 6. helyen áll, kicsit ellépett a veszélyes zónából, ugyanakkor a dobogós helyek már nagyon mesze vannak, legoptimálisabb esetben is a 4. hely elérhető. Ezt is csak akkor valósíthatja meg a Vidi, ha a hozzáállása és koncentrációja állandósul a Fradi és most, a Gyirmót ellen tapasztalt szinten, a játéka pedig ugyancsak feljavul a képességeinek megfelelő magasságba, mert minden más esetben marad a 6.-8. pozíció, ami így is, úgy is másfél évtizedes mélypont volna.

Akármelyik forgatókönyv is valósul meg, a nyáron alaposan át kell szabni a MOL Fehérvár keretét, sok új, jó mentalitású futballistát kell igazolnia, illetve a kispadra is megtalálni azt az edzőt, aki nem első bálos újonc és úgy képes megfelelően motiválni a társaságot, hogy közben taktikailag is jó döntéseket hoz minden fontos szituációban. Ezen kritériumoknak a jelenlegi tréner akkor sem felelne meg, ha netán most egy 8 meccses győzelmi szériát építene fel a piros-kék alakulat. Az ő képességei és felkészültsége egyszerűen kevés egy élcsapat sikeres menedzseléséhez.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-03-19

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami