Vidi: gyenge foci, de Kodro döntött a Vasas ellen

Szerző: Mátay Balázs

2023-03-04

Megszerezte első győzelmét a labdarúgó NB I tavaszi szakaszában a MOL Fehérvár FC. Huszti Szabolcs és Toldi Gábor együttese több, mint 3 hónap – és öt nyeretlen meccs – után tudott újra 3 bajnoki pontot szerezni, így elkerülte azt a szégyent, hogy kieső helyre csússzon vissza, sőt, fellépett a 9. helyre, legalábbis vasárnap estig, mert ha az Újpest nyer hazai pályán a DVSC ellen, akkor marad továbbra is a 10. pozícióban.

Mindenesetre az önbizalomnövelő, görcsoldó első siker megvan, amit a játékosok és a vezetők is nagyon fontosnak tartottak. Az már más kérdés, hogy a játék újra nagyon gyenge volt. Meddő és felesleges labdabirtoklás, tologatás a pálya középső és hátsó részén, sok eladott labda, hajmeresztő hiba jellemezte ismét a piros-kékek játékát. Lenne még bőven mit javítani a játékminőségen Huszti Szabolcsnak, kérdés: ha eddig ezt nem tudta megvalósítani a tréner 12 mérkőzésen, miképpen lenne ebből a „kutyából szalonna” a maradék 11 meccsen?

Beszédes érdekesség: az agyonszidott és korlátolt képességű Michael Borissal a MOL Fehérvárnak ebben a szezonban – az edző kirúgásáig – 18 tétmeccsen 23 pontot sikerült összekapirgálnia, Husztival 12 meccsen eddig 13 pont jött össze. Egyik sem éppen élcsapathoz méltó, de Husztinak még lesz lehetősége javítani, merthogy ezzel a győzelemmel – egyelőre – megúszta a kirúgást.

Ezúttal legalább annyi szerencséje volt a korábbi háromszoros bajnoknak, hogy az ellenfél még rosszabbul állt, látszott is ez produkcióján, főleg a kapu előtti határozatlansága tekintetében volt ez beszédes, de úgy  összességében egy picivel minden tekintetben az angyalföldi alakulat volt a gyengébb, azaz a MOL Fehérvár győzelme mindent mérlegre téve megérdemelt volt.

Az első hazai gólt, amivel megszerezte a vezetést az első félidőben a Vidi, Schön szerezte, de előtte hatalmasat hibázott a Vasas védelme, főleg Otigba, aki sarokkal ért rosszul a labdához, Schön pedig az elé kerülő játékszert laposan bevágta a bal alsóba. A látogatók azonban még az első játékrészben Urblík lövésével egalizáltak.

Érett a Vasas sokadik döntetlenje, mint ahogy Fioláék sorrendben harmadik hazai 1-1-es döntetlenje, ám jött és megvillant Kodro a 79. percben, elég volt neki egy – ritka pillanat volt – pontos passz és annyi hely, hogy középről, 15 méterről ballal meg tudta célozni a bal alsó sarkot, amit el is talált, fontos győzelemhez segítve szenvedő csapatát. Ez volt a bosnyák-spanyol kilencedik NB I-es találata ebben az idényben, ami azt jelenti, hogy a Vidi góljainak (27) harmadát ő szerezte.

A következő fordulóban, március 11-én Pakson (17.00) újabb győzelemre lenne szüksége a MOL Fehérvárnak, majd hazai pályán a Honvéd ellen (március 18., 19.45) a Sóstón ugyancsak, mert csak ez garantálná, hogy kellőképpen eltávolodnak a veszélyzónától, s marad esély a hajrára arra is, hogy befogja az élbolyt. Merthogy minden vergődés, gyengélkedés ide vagy oda, még erre is van sansz, tekintve, hogy a 3. helyezett Kisvárda 8 ponttal jár előrébb, mint a Vidi, márpedig ezt egy jó hármas-négyes győzelmi szériával simán le is lehet(ne) dolgozni…

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-03-04

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami