Vidi: egy komoly igazolással indul a tavasz, de már kopogtat a következő

Szerző: Mátay Balázs

2024-02-02

Szombaton 12.30 órakor Zalaegerszegen a Fehérvár FC számára is megkezdődik a Labdarúgó NB (OTP Bank Liga) tavaszi szakasza (a starton pénteken este az MTK 3-0-ra verte az Újpestet). A nem kis meglepetésre jelenleg a 3. helyen álló piros-kék alkulatban nem biztos, hogy láthatunk új arcot a kezdőcsapatban, mivel a három fiatal mellett az első igazán komoly igazolását szerdán este ütötte nyélbe, akkor írták alá a szerződést az argentin „Jolly Joker” támadóval, Nicolás Stefanellivel, így nagyon kevés idő volt arra, hogy valamennyire összeszokjon a társakkal. Mindazonáltal Bartosz Grzelakkal már dolgozott korábban, ezzel pedig a Vidi trénere gyorsítja nyilván a beilleszkedés folyamatát és valószínűleg pályára fog lépni Zalában az új fiú, ha nem is biztos, hogy kezdőként.

Akár így, akár úgy, sok mindent meghatároz a kezdés, ezért valamiképpen be kellene söpörnie a 3 pontot a fehérvári gárdának, ami már azért sem lesz könnyű menet, mert már 3 éve, 2021. február 14-e óta nem tudott nyerni a ZTE vendégeként. Akkor Nikolics és Nego találataival sikerült besöpörni a 3 egységet.

A következő meccseken már nagy eséllyel pályán lehet az a szlovén támadó is, akiről már korábban is írtunk. Annál is inkább, mivel ma már a szlovéniai klubja, az ottani „NB I” sereghajtója, az NK Rogaska Slatina azt bejelentette, hogy nagy tehetségüket, a felnőtt válogatottban alig két hete az USA ellen góllal bemutatkozó Nejc Gradišart eladták egy magyar klubnak, ahová hétfőn érkezik, és ha megfelel az orvosin, alá is írja szerződését. Az információt tovább tupírozva minden szlovén sajtóorgánum konkrétan megírta, hogy a Vidihez igazol a 21 éves, 187 cm magas támadó, aki – nem mellékesen – igencsak hasonlít felépítésben és gólérzékenységben a Fradihoz távozott Kodróra, elég, ha csak azt leírom, hogy az ősszel csapata 15 bajnoki góljából hetet ő szerzett. Egy reménytelenül utolsó csapatban ennyit, a teljes csapattermés majdnem felét, ami azt valószínűsíti, hogy egy jobb állományú alakulatnál ennél még többre lehet képes.

Gradisarnak volt olasz, ukrán és amerikai ajánlata, de az olaszok és az ukránok apróért akarták megvenni, az USA-ba pedig a játékos nem szeretne igazolni, így a nagyjából 400 ezer eurós vételi árat (A mértékadó Transfermarkt 350 ezerre taksálja az értékét, a mai naptól kezdve klub nélküliként jegyezve a csatárt) a Kodro és Flores eladásából befolyt pénzből a fehérvári gárda ki tudja fizetni. Szlovén források, köztük maga az érintett klub azt közölték, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén további 100-200 ezer euro érkezhet még a támadóért.

Nejc Gradisar tehát szinte biztosan a Vidi futballistája lesz, az angol Dobson viszont nyárig aligha, lévén az szigetországi átigazolási időszak tegnap éjfélkor lejárt. Ennek okán a középpályán leginkább szűrőként bevethető Sigér Dávid esetleges szerződtetése is felgyorsulhat. Jó tudni, hogy bár őt is már szinte mindenki összeboronálta a Vidivel, van még több komoly kérője, különösen a Kisvárda, amelynek jelenlegi edzőjével, Feczkó Tamással még Balmazújvárosban dolgozott együtt a Fraditól hat év után távozó válogatott spíler.

Erős a sansz rá, hogy hétfőig ő sem ír alá, sem Fehérváron, sem máshol, igaz, szabadon igazolható, szerdáig edzésben volt az FTC-vel, nem hajtja a tatár, legalábbis 2-3 nap biztosan nem számít jelenleg.

Mindenesetre a régi igazság itt is helytálló: csak azt lehet nyugtázni, ami már megtörtént…

Íme Gradisar gólja január 20-án az USA ellen:

(Fotó: US Soccer)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2024-02-02

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami