Vidi: eggyel több, kettővel kevesebb Kisvárdán…

Szerző: Mátay Balázs

2023-04-16

Mármint a pontokat tekintve, ugyanis a MOL Fehérvár FC a remélt és jelen helyzetében szükséges 3 pont helyett csak egyet szerzett Kisvárdán, ami éppen kettővel kevesebb, mint amit szurkolói vártak tőle, ugyanakkor azért a semminél egy ponttal ez is több, jól jöhet még a végén ez a sovány 0-0- is.

Az első játékrészben – főleg annak első felében – a Vidi kezdeményezett többet, ám a legnagyobb lehetőség a hazaiak előtt adódott: a 45. percben Flores buta módon összehozott egy teljesen fölösleges 11-est, amit Mesanovic kihagyott, Kovács elérte a jobb alsóba szánt, de gyengén helyezett és erőtlenül lőtt büntetőt. Összességében a döntetlen megfelelt a játék képének 45 perc után.

A folytatásban egyre inkább a Kisvárda volt kezdeményezőbb, a MOL Fehérvár a helyzetéhez képest kényelmesen játszott, nem kockáztatott semmit, márpedig kockáztatás nélkül nehéz győzni. Rengeteg technikai hiba is volt a piros-kékek játékában, Heister például képtelen volt háromszor egymás után jól labdába érni, legalább pontosan passzolni vagy lekezelni a játékszert. A hajrára érkezett Nego (most legalább már a hosszabbítással együtt kapott 23 percet), de sok élet támadásban vele együtt sem volt a Vidi játékában. Mint ahogy az „általános kerékkötő” Pokorny és a hosszabbításban becserélt Katona sem vitt pozitívumot a gyepre csapatának.

A mai produkció nem hasonlított a Ferencváros elleni idegenbeli produkcióra, amely annak ellenére nagyon rendben volt, hogy csak döntetlent, 1 pontot hozott a konyhára. Ez a mostani, mesze volt attól. Akaratban, játékban egyaránt. Nem csoda, hogy maradt a végéig a gól nélküli döntetlen. Ezzel Bartosz Grzelakkal továbbra is veretlen, de csak egyszer nyert a MOL Fehérvár FC. Pozitív a veretlenség és az, hogy 4 meccsen csak a Fraditól kapott gólt (kettőt), három találkozón érintetlen maradt Kovács hálója.

Ezzel Kodróék maradtak a 10. helyen, de nagyon tömörödik a tabella hátsó fele. A Vidi és a 7. helyezett Mezőkövesd között 2 pont a különbség jelenleg, de még a hattal előbbre tartó Kisvárda sem elérhetetlen. A 6. helynél előbbre nemigen érdemes tekintgetni, mert a 4.-5. helyeket már csak matematikailag érheti el, gyakorlatban aligha. Hátra azonban muszáj tekintgetni, bármennyire is nem ez volt a „divat” az elmúlt két évtizedben Fehérváron, mert a már kieső helyen álló Honvéd két egységgel van lemaradva a piros-kékektől.

A következő meccsen az újonc létére hatalmas meglepetésre a 2, helyen álló Kecskemét látogat a Sóstóra. A találkozó április 22-én, szombaton 15.00 órakor kezdődik és sikercsapat ide vagy oda, a Vidinek otthon kell tartania a 3 pontot, ahogy tette azt ősszel is már egyszer. Azt a 2-1-et most alighanem mindenki elfogadná fehérvári oldalon.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-04-16

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami