Végre jól kalmárkodik a Vidi, igazi erősítés jön?

Szerző: Mátay Balázs

2023-08-10

A tény nem újdonság: a 2018-as bajnoki cím, majd 2019-es Magyar Kupa győzelem óta egyre lejjebb csúszott a lejtőn Vidi szekere, ehhez mérten több tucatnyi új igazolása közül alig akadt igazán használható, minőségi játékos. A jelenleg Fehérvár FC néven futó alakulat tegnap bejelentette a kapuba érkező Tóth Balázst, aki kétségkívül a magyar mezőny egyik legtehetségesebb hálóőre, tegnap este pedig egy igazán érdekes hír kapott szárnyra a szlovák internetes fórumokon, ami egy újabb, igazán kiváló átigazolást vetít előre a székesfehérvári klub számára.

A Futbalové Zákulisie Twitter oldalán tényként jelentette be, hogy a 28 éves Kalmár Zsolt kilenc év után elhagyja a DAC csapatát és a Fehérvár FC-hez ír alá 2 éves szerződést. Két dolgot itt nem árt tényként leszögezni: Kalmárt már évekkel korábban a csúcson lévő Vidi megpróbálta leigazolni, de akkor nem jött össze a dolog, DACára az akkori közös főszponzornak, a MOL-nak, illetve azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy a magyar válogatott középpályásnak még éppen két évig érvényes szerződése van a szlovákiai klubbal, tehát a háttérben komoly megegyezés kell, hogy legyen, hiszen Kalmár Dunaszerdahelyen legendának, igazi fazonszabász vezérnek számít. Pont annak, aki a mostani Vidiből nagyon-nagyon hiányzik.

Mindazonáltal vannak a távozásra utaló jelek. Legfőképpen az, hogy eddig ebben a szezonban a DAC két bajnokiján alig játszott Kalmár, csereként összesen 29 percet, miközben az EKL-ben a Dila Glori elleni meccseken még kezdő volt, igaz, mindkétszer lecserélték a végül kieséssel végződött párharc találkozóin. Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a DAC-nak az a MOL a főtámogatója és a stadion névadója, amely a Vidinél is az volt, sok éven át. Namármost itt lesz igazán érdekes az az infó, miszerint Hernádi Zsolt, a MOL-vezér nemrég a Sóstón járt, s nem csak ő, más illusztris személyek. Persze, nyilván meccset nézetek, vagy éppen nosztalgiáztak egy kicsit a MOL-éráról. Viccet félre téve, aligha. Arról viszont egyeztethetett a jelen lévő illetékesekkel Hernádi úr, hogy miben tud a Vidi segítségére lenni a hivatalos szakításon túl…

Itt jegyezném meg, a leendő főtámogató(k) tekintetében is előrelépés körvonalazódik. Korábban már a klub életében szerepet játszó és új jelölt is a radaron van, az már más kérdés, hogy végül lesz-e egyezség, lesz-e új főszponzor (vagy akár több „erős” támogató) és közben tulajdonosváltás is. Mindenesetre úgy tudjuk, hamarosan kibújik a szög a zsákból.

Akár így, akár úgy, ha valóban a Vidben köt ki Kalmár, az aligha lesz vakvéletlen, viszont nagyon fontos láncszeme és vezéregyénisége lehet a csapatnak a stabilizálási folyamatban. Jól lát a pályán, fazont tud szabni a játéknak, remek a rúgótechnikája és gólokat is tud szerezni.

Visszatérve a Futbalové Zákulisie Twitter oldalára, ahol az infót bedobták: a kommentelők jelentős része sajnálja Kalmár távozását. Van, aki a Slovanhoz irányítaná, mondván idén eddig gyenge a szlovák bajnok, oda most jól jönne az ő tudása, aztán vannak páran, akik megjegyzik, hogy Kalmár igazi leganda a DAC-nál, ő a vezér, de a sérülése után, amikor kishíján másfél évet kellett kihagynia, azóta már „nem ugyanaz, mint aki volt”. Akadt olyan is, aki azt kifogásolta, miért éppen a leszállóágban lévő Vidhez megy, s persze, olyan is, aki nem állta meg és csak annyit írt: „Magyarországon belüli átigazolás”.

Mi is próbáltunk nyomozni egy picit ebben a dologban, s azt tudtuk meg, hogy a hír nem alaptalan, de a hivatalos bejelentésig minden csak találgatás, mivel akadnak más távozási opciói is Kalmárnak, de a DAC akárkinek nem adná. Az események mindenesetre most felpörögnek. Akármi is lesz a történet vége, az biztos, hogy sikerült ismét egy kicsit fókuszba helyezni a Vidit.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-08-10

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This