Vb-re készül: Nagy Evelin, gondolkodik: Tóth Adrián

Szerző: Mátay Balázs

2022-10-30

November közepén Spanyolországban kerül sor az ökölvívók ifjúsági világbajnokságára. A legrangosabb korosztályos viadalon való részvételre a Fehérvár Küzdősport SE két sportolója is kiharcolta a jogot, ám mégis csak egyikük indul. Nem is akármilyen ok miatt: klubedzőjük nem volt maradéktalanul elégedett mindkettejük hozzáállásával a nyári időszakban, ezért csak egyiküket ajánlotta a vb-részvételre!

– November 12.-én utazik az Ifi válogatott a Spanyolországban megrendezésre kerülő világbajnokságra. Klubunk részéről Nagy Evelin és Tóth Adrián stabil tagjai a korosztályos válogatottnak, miután mindketten megnyerték az országos bajnokságot. Adrián azonban hiába győzött az ob-n, a vb keretbe végül én magam nem ajánlottam, mert a nyári hozzáállása nem volt 100%-os. Mivel egy világbajnoki szereplés mégiscsak a jéghegy csúcsa, úgy érzem, erre most nem áll megfelelően készen a tanítványom. Evelin esetében viszont biztos az indulás, ő a vb-résztvevő keret tagja. Hétfőtől egyébként mindkét versenyzőnk meghívást kapott az olimpiai edzőtáborba Tatára. Adrián is, tehát annak ellenére, hogy nem utazik most a világbajnokságra, a jövőben számítanak rá a válogatottban, főképp, hogy még jövőre is marad ebben a korcsoportban, ellentétben Evelinnel, akinek ez az utolsó éve az ifik között. – tájékoztatott Turós Arnold.

A Fehérvár Küzdősport SE szakmai munkájának irányítója hozzátette: Nagy Evelin ebben az évben nagyon jól megalapozta jövő évben esedékes fellépését a felnőttek közé, ugyanis minden kiemelt versenyen, ahol elindult, nyerni tudott, ráadásul komoly szinten jegyzett riválisokat is el tudott kapni. A Bornemissza emlékversenyen például legyőzött egy magasabban kvalifikált kanadai riválist. A szakember szerint teljes mértékben rászolgált arra, hogy ott lehessen az Európa-bajnokságon és most utazhasson a vb-re is.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-10-30

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami