Újra a Mancz utcai bitumenen nosztalgiáztak az „örökifjak”

Szerző: garanddesign

2021-06-25

Az idén immár 13. alkalommal jöttek össze egy kis örömfocira és nosztalgiázásra Székesfehérváron a 80-as, 90-es években a Mancz utcában és környékén felnövő örökifjak, barátaik és családtagjaik az utca legendás bitumenes pályáján. A nagyon kevés lakótelepi dühöngők egyike, amely még az eredeti célt szolgálja. A legtöbben már csak verbálisan űzik a játékot, ám azt igen magas szinten teszik. Az ötletgazda-főszervező egykori Vidi-legenda, Tiber László és fia, a korábbi NB I-es gólkirály, Krisztián nincs könnyű helyzetben, mert egyre kevesebb a korabeli „manczos bandából” a bevethető labdakergető, hiába no, akadnak, akik már az ötvenes éveiket tapossák, de a negyvenesek között is sokan vannak, akik csak a többieket zrikáln jönnek évek óta.
Ebben az esztendőben a nagy meleg és a már megkezdett szabadságolási időszak, illetve néhányaknál a munka szólt közbe, így az eredeti Mancz utcai „kölykök” közül csak Tiber Krisztián és Szabolcs, Bobory Balázs (NB I-ig jutott a Vidiben, ma sportújságíró) , Szabó Máté (ő is pályára léphetett első osztályú bajnokin egykor a Vidiben), Csahók Balázs, Strommer Miklós (52 évesen is még aktív a Bakonycsernye megyei II. osztályú gárdájában), Málits Csaba, Sejben István és Mátay Balázs „írta alá a jelenléti ívet”, de anno a 80-as években Fésűs Csaba, Soós Péter és Székely Imre is jó néhányszor ott volt a pályán a többiekkel a Manczon.
A sok „inaktív ász” és a hiányzók okán „légiósokat” is igazoltak az örökifjak: így – mások mellett – a kapusteljesítménye mellett utánozhatatlan humora miatt is kedvelt Gödri Ferenc (most a mezőnyben tüsténkedett, két gólt is szerzett), valamint Csahók Balázs fia is a többiekkel kergette a játékszert. A „nézőtéren” is jól csengő nevek figyelték az eseményeket: Kovács Attila (ő is az NB I-ig jutott), Sejben Viktor (Sejben István fia, aki a Vidiben lett NB I-es labdarúgó, ma az NB II-es Csákvár erőssége), Lovasi László, korábbi edző, játékvezető és sportági vezető, Horváth László „Bádogos”, a kispályás foci nagy mentora, és még jó néhányan. Az eredmény most is másodlagos volt, de a fehér pólós társaság nyerte végül két gólos különbséggel a 2021-es rangadót.
Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-06-25

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami