Triatlon: ismét remekelt a székesfehérvári testvérpár

Szerző: garanddesign

2021-06-18

Legjobb magyarként, a 19. helyen végzett a Leeds-ben megrendezett World Triathlon-on Dévay Márk. A székesfehérvári fiatalember öccse, Zsombor ugyanekkor abszolút első lett a székesfehérvári Extrememan 51.50-en. Mindeközben édesapjuk / edzőjük több tanítványa is rajthoz állt a MIX Váltó Országos Bajnokságon, ahol remek eredményekkel örvendeztették meg Dévay Lászlót.

 

Angliában, Leeds-ben rendezték meg a Word Tirathlon Championship Series-t, mely a legmagasabb szintű versenysorozatnak számít a sportban. Ha „rangsorba” akarjuk állítani a versenyeket, akkor ezután jön a Világkupa, aztán az EB, majd az Európa Kupa. Ennek a sorozatnak az állomásaiból tevődik össze a világbajnoki ranglista, melynek győztese végül Világbajnoknak mondhatja magát. A nemzetközi szövetségen belül ez a legjelentősebb sorozat.

Az angliai megmérettetésen részt vett Dévay Márk is, aki legjobb magyarként a 20. helyen ért célba. (Hivatalosan a 19. lett, mivel valakit kizártak a versenyből.)

„Nem volt semmi rendkívüli a felkészülésemben. Mindent úgy csináltam, ahogyan egyébként is szoktam.” – árulta el – „Előtte egy héttel versenyeztem Arzachenaban, úgyhogy a teljes felkészülés addig tartott. Amikor két ilyen verseny van egymás után és legalább az egyik olimpiai táv, akkor a kettő közti héten nagyon óvatosan kell az edzéseket adagolni. Nem lehet túl erős, de túl laza sem, mert hamar elmegy a forma. Ezért is nehéz hétről hétre ugyan azt a teljesítményt nyújtani.”

Mint mesélte: Leeds-ben a versenyzőket buborék rendszerben szállásolták el, ami azt jelenti, hogy amint beköltöztek a hotelbe, tesztelték őket és csak utána hagyhatták el a szobákat. – Akkor is csak azért, hogy felvihessék a reggelit, ebédet, vacsorát, illetve, amikor a pályabejárásra mentek. Így rengeteg időt töltöttek a szálláson.

 „Mindenkinél volt kerékpáros görgő, ami az egyetlen edzéslehetőségnek számított – és szintén csak a szobában.” – avatott be a részletekbe – „A pálya teljesen új volt. Nem ismerte senki sem a helyieken kívül. Nem volt könnyű, mert tele volt a bringa és a futópálya is emelkedőkkel, lejtőkkel, fordítókkal. A pályabejárás nem volt olyan jól megszervezve, mint kellett volna. Csak 15 percünk volt kerékpározni és ez időben is kevés, valamint a pálya megismerésére sem elég. Az úszás nem volt túl jó, mert belekeveredtem egy verekedésbe az első bójánál, ami lelassított, s így már nem tudtam a harmadik-negyedik helynél előrébb menni. Mindenki verekedős kedvében volt. Kerékpáron egy nagy csoport alakult ki, közel 30-an voltunk és rengeteg tempóváltás történt a 40 km alatt, ami sokat kivett a lábakból. A legnyugisabb most a futás volt. Egy kis csoportot üldöztem az első felében, akiket aztán utol is értem. Az utolsó körben ketten futottunk és éreztem, hogy a mögöttem lévő versenyzőt le tudom hagyni, de az utolsó 400-on el kezdett görcsölni egy izmom mind a két lábamban és egyszerűen nem tudtam tovább tartani a saját tempómat sem. Nagyon rossz volt, mert azt gondoltam, hogy el sem jutok a célig. Végül fellépkedtem a célegyenes emelkedőjén és a 20. helyen értem célba. Valakit aztán kizártak és így hivatalosan a 19. hely lett az enyém. Szerintem összességében jól ment a verseny. Elégedett vagyok az eredménnyel, s örülök, hiszen a legjobb magyarként végeztem. Voltak nehéz pontok, amiken át kellett lendülni, de a lényeg az, hogy sikerült.”

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/06/12/triatlon-ismet-remekelt-a-szekesfehervari-testverpar/

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-06-18

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami