Szabó után Kastratit is kölcsönadta a Vidi

Szerző: Mátay Balázs

2024-02-15

Szabó Leventét szerdán a DVTK-nak, Lirim Kastratit pedig csütörtökön a horvát Lokomotiva Zagrebnek adta kölcsön tavaszra a Fehérvár FC labdarúgó csapata. Alapvetően mindkét játékos hátrébb szorult a rangsorban a támadók között, Stefanelli és Gradisar érkeztével, ám meglehetősen nagy lutri úgy végigjátszani a tavaszt, hogy a két új igazolás közül bármelyik megsérülhet és kieshet, ahogy most pl Karamoko és a hosszabb időre kidőlt Kalmár, mert az említetteken kívül csupa fiatal van már csak a támadósorban.

Szabó Levente elengedése nem nagy érvágás, mert részint csak időnként tudott olyan produkciót nyújtani, amely indokolná, hogy a klubnál tartsák, részint pedig – mivel nyáron lejár a szerződése – olyan feltételekkel óhajtotta volna meghosszabbítani szerződését a Vidivel, amit az illetékesek nem akartak megadni neki, magyarán a jelenleginél jóval magasabb összegért írt volna alá szerződéshosszabbítást… A Vidi korrekt volt vele, elengedte Diósgyőrbe, hogy aztán nyáron oda szerződjön, ahol teljesítik az igényeit.

Kasztrati sem volt megelégedve a játékperceivel, s kérte a klubvezetést, hogy engedjék el a Lokomotivához, ahol korábban 4 évet már eltöltött. Kastrati hiány azonban sokkal markánsabb lesz, mint Szabóé, ugyanis ő volt az elmúlt időszakban sokszor a Vidi aduásza, amikor nem túl kedvező állásnál csereként beállt 20-30 perccel a befejezés előtt, s kihasználva gyorsaságát, lőtt gólokat és adott fontos gólpasszokat.

Kastrati az a játékos, aki kezdőként nem tudott sokat hozzátenni a csapat produkciójához, mert az ellenfelek rá tudtak készülni és a frissebb védők mellett nem tudta úgy érvényesíteni előnyeit, mint csereként beállva a hajrában, fáradt védelemmel szemben. Nyilván ő is érezte ezt, ám mégsem volt elégedett a helyzetével. Akárhogyan is alakul a kölcsönjátéka, amit tud, az egy komoly taktikai fegyver volt, ami most nem lesz ott Bartosz Grzelak kezében.

Ha minden ideálisan alakul a Vidinél és Stefanelli, valamint Gradisar nem sérül meg, jól játszanak és hozzák a gólokat, akkor senki sem emlegeti fel a vezetőknek, hogy miért engedték el Kastratit, ám így, hogy az említetteken kívül csak a rendkívül sérülékeny, jelenleg sem bevethető Karamoko és a fiatalok, Tóth Tamás Vid és Berki Marcell nevezhető támadónak, a középpályás Katona és a szélső Schön kevésbé, még akkor is így van ez, ha előbbi már 7 gólt szerzett ebben az idényben. A tűzzel játszik a menedzsment. Kérdés: megégeti-e magát a Vidi, avagy sem? A választ hamarosan megkapjuk.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Mátay Balázs

2024-02-15

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This