Sok ami sokk: hazai pályán esett ki a Volán a rájátszásban

Szerző: Mátay Balázs

2024-03-16

Hiába szárnyalt az alapszakaszban, amelyet a 2. helyen zárt, s hiába választotta ellenfeléül az osztrák nemzetközi jégkorong liga (ICEHL) negyeddöntőjében azt a Pustertalt a Hydro Fehérvár AV19, amelyet a párharcot megelőzően a két egylet legutóbbi hat mérkőzésén mindig legyőzött, nem volt képes feltenni az i-re a pontot, a mindent eldöntő hazai találkozón simán, 4-1-re kikapott olasz riválisától, így csalódást keltően zárta az egyébként szép idényt.

Az egész párharc során lehetett érezni, hogy az alapszakasz és a playoff két külön világ, minden mérkőzés egy újabb döntő. Ebben a műfajban pedig a taktikai érettség, a nagy iram, a sok ütközés és az emberelőnyös-hátrányos helyzetek jobb megoldása a siker kulcsa. Úgy tűnik ezekben nem nőtt fel a megfelelő szintre Kiss Dávid csapata, míg a rengeteget brusztoló, kemény, harcias, és a speciális helyzetekben sokkal eredményesebb dél-tiroli gárda igen. Ők folytathatják az elődöntőben, míg a Hydro Fehérvár AV19 szomorúan búcsúzott az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnoktól.

A találkozó első 20 perce még többnyire kiegyenlített hokit hozott, de már ekkor kicsit élesebb volt a Pustertal, nem érdemtelenül szerzett vezetést – naná, hogy emberelőnyben… Erre még volt a második harmad elején válasza a Leavens révén – a közben sérülés miatt Magosit is elveszítő – Volánnak, ugyancsak előnyben, ám ettől nem pörgött fel jobban, nem tudott felpörögni jobban a kék-fehér egylet, sőt, alig 10 perccel később a második emberelőnyét is gólra váltó vendégcsapat szerezte vissza a vezetést.

Az igazi hidegzuhany aztán csak ezt követően érkezett, mert a 35. percben Akeson is bevette Roy ketrecét, 1-3 után pedig ez a láthatóan fejben és fizikálisan is fáradtabb Volán képtelen volt felállni. A kegyelemdöfést Kasastul vitte be a vendéglátóknak az 51. minutumban.

Ezen már siránkozni felesleges, ez a hajó elúszott, de a tanulságokat le kell vonni a jövőbeli eredményesség érdekében.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2024-03-16

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami