Simán legyőzte a Vidi a Sturmot

Szerző: Mátay Balázs

2022-01-15

Második felkészülési találkozóján Szlovéniában csapott össze a MOL Fehérvár FC az osztrák Bundesliga 2. helyezettjével, korábbi háromszoros bajnokával, a Sturm Graz együttesével, Szabics Imre egykori csapatával, amelynél edzősködött is. A meccsen szinte végig a Vidi akarata érvényesült, így nem csoda, hogy 2-0-ra győzött. A piros-kékek első gólját Kodro szerezte az első félidő közepén, majd a második elején Heister egy szép távoli bombával tette hozzá a másodikat. Összességében is többet lőtt kapura és több helyzete is volt a fehérvári gárdának, teljesen megérdemelten nyert.

A január 30-i felcsúti NB I-es folytatás előtt még a Gyirmóttal biztosan összecsap a Vidi a jövő hét végén, de nem lenne meglepő, ha még egy tesztmérkőzést beiktatnának a programba, mert összesen három edzőmeccsel nekimenni a tavaszi idénynek igencsak kevésnek tűnik…

Továbbra is Peter Zulj az egyetlen igazolása a Vidinek, de miután a hivatalos átigazolási időszak csak most indult, várhatóan ezen a fronton is felgyorsulnak az események a Sóstón. Az szinte biztos, hogy támadót még fog szerződtetni a menedzsment, nem véletlenül akar megszabadulni Zivzivadzétől, aki ősszel inkább volt kerékkötője a csatárjátéknak, mint segítője, csak 2 gólt szerzett, viszont legalább 10 olyan ziccert hibázott el, amit illett volna gólra váltani, közte volt két olyan helyzet, amit nehezebb volt kihagyni, mint lett volna belőni. Amikor a Honvéd ellen 2 méterről, a kapu torkából sikerült fölé lőnie a labdát, azon túl, hogy a fehérvári szurkolók és vezetők nem hittek a szemüknek, alighanem az év ziccerét bénázta el… Úgy hírlik, Zsóri és Halmai után (ők kölcsönbe mentek) ő is Zalaegerszegen köthet ki a „Sallói-járattal”. A sportigazgató, aki éppen a ZTE-től érkezett a Vidihez néhány hónapja, előszerezettel segít volt klubjának, ami nem baj, főleg, ha a kiszemelt egerszegi légiós, az északmacedón védő, Serafimov cserébe a Sóstón köt ki.

Érkezése annál is inkább indokolt lehet, mivel Adrian Rust a lengyel listavezető Lech Poznan szeretné soraiban tudni, s állítólag már mindenben meg is egyeztek a felek, csak arra várnak a piros-kékek, hogy legyen biztos pótlása a román válogatott védőnek. Továbbra sem vár nagy jövő a MOL Fehérvárban Hodzicra, aki visszatért ugyan törökországi kölcsönjátéka után, de Szabicsnál sem vár rá kulcsfeladat, ha maradna. Evandrónál sem más a helyzet, bár ő az edzőmeccseken játszott eddig, igaz, gólt nem szerzett, de ő talán maradhat, bizonyíthat, mint ahogy a Puskástól visszatért Géresi, akit kevésbé a képességei, inkább a rengeteg sérülése akadályozhat meg ebben, most sem hadra fogható… A már korábban említett U20-as világbajnok grúz-ukrán csatár, Citaisvili és az azeri Emreli továbbra is a pakliban van. Előbbi (1 millió euróra értékeli a Transfermarkt) az ukrán Csernomorectől igazolhat ide, utóbbi (őt 2 millióra taksálja a szakportál) kölcsönbe jöhet a lengyel Légiától, ahol keveset játszott ősszel.

Persze más érkezők is lehetnek, úgyhogy érdemes lesz figyelni a következő hetek történéseit.

(Fotó: MOL Fehérvár FC)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-01-15

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami