Röplabda: frissített kerettel készülnek az új idényre a MÁV Előre csapatai

Szerző: Mátay Balázs

2024-08-07

A tavalyihoz képest idén nyáron jóval kevesebb volt a mozgás a MÁV Előre Foxconn Extraligás röplabda csapatainak keretében, mint tavaly ilyenkor, ám a célok változatlanok: tovább írni a sportág helyi történelmét dupla dobogós helyezéssel. A férfiak számára két ezüstérem után egyértelműen csak a bajnoki cím jelentene előrelépést, míg a nők esetében bármilyen színű érem hatalmas siker volna, tekintettel az élmezőny sűrűségére. A célok elérése érdekében szerda esti sajtótájékoztatóján újabb igazoláskat jelentett be a székesfehérvári csapat.

A hölgyek trénere, Lukasz Przybylak keretéből a nyáron távozott Jessica Ventura, Massiel Matos Duran, Tarr Hajnalka és Vacsi Evelin (visszavonult), míg Omar Pelillo legénysége Ambrus Bencétől, Boa Szabolcstól, Christian Janke-től és Tomas Dileótól búcsúzott el.

A női alakulathoz új igazolásként csatlakozott Sziládi Viktória (nyitásfogadó négyes ütő), Tóth-Bodovics Hanna (center) és a holland Lavinia Maiorano (átló). A stábhoz a szerb Sztojan Radulovics érkezett másodedzőként. A férfiaknál az argentin Karim Slaibe (center) és az albán Redi Bakiri (nyitásfogadó négyes ütő) mellett Bandi Bernát (feladó) leigazolását jelentette be a klub. Omar Pelillo edzői csapata a montenegrói Alekszandar Milivojevics másodedzővel, valamint a Fehér Iván helyére érkező argentin Facundo Villalobos erőnléti edzővel egészült ki.

Mint köztudott, a klub csapatai számára új sportkomplexum épül a Sóstó Ipari Parkban, amellyel kapcsolatban Mészáros Attila alpolgármester gratulált a MÁV Előre vezetőinek. A tervek szerint ősz végére elkészülő létesítmény három részre lesz osztva. Kialakításra kerül benne egy Extraligás versenypálya, egy utánpótlás centerpálya konditeremmel, illetve három fedett strandröplabda pálya, hogy az egyre népszerűbb szakág megmérettetéseire is egész évben készülhessenek az érintett röpisek.

Az új röplabdakomplexumról dr. Tálos Péter klubelnök elmondta: ma nincs realitása annak, hogy egy sportegyesület milliárdokból saját tulajdonú csarnokot építsen, viszont egy helyi vállalkozással karöltve meglehetősen jó megoldást találtak arra, hogy új otthont teremtsenek felnőtt és utánpótlás játékosaiknak. Amint elkészül, a centerpálya da majd otthont a Loki mindkét Extraligás csapata mérkőzéseinek.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2024-08-07

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This