Röplabda: dupla MÁV Előre siker a bajnokságban

Szerző: Mátay Balázs

2024-01-06

A MÁV Előre Foxconn mindkét röplabda csapata, az egyaránt Extraligás női és férfi alakulat is nyerni tudott szombaton délután, illetve este. A nők a kaposvári gyenge produkció után alaposan kárpótolták szurkolóikat az elmúlt másfél évtized legeredményesebb honi csapata, az esélyesebb Békéscsaba sima, 3-0-ás legyőzésével, ami által felléptek a címvédő és listavezető Vasas mögé a tabella 2, helyére! A férfiak is okoztak egy kis meglepetést, de éppen fordítva, negatív tekintetben, mert csak nagyon szenvedve, 3-2-re tudott nyerni a mezőny hátsó feléhez tartozó MAFC-BME ellen, aminek okén az elvárt 3 helyett csak 2 pontot szerzett.

A Fehérvári hölgyek tehát házon belül „elvitték a show-t”, hiszen a magyar mezőnyben nem sokan és nem gyakran verik el a Békéscsabát 3-0-ra. Ez komoly jelzés a riválisok felé, hogy bizony nagyon komolyan bejelentkezett az éremcsatába Lukasz Przybylak csapata,a melyben ezúttal s Maia Dvoracek volt a legeredményesebb a maga 20 pontjával, de a horvát légiós, Josipa Markovic eddigi legjobb MÁV-os produkciójával, 16 pontjával ugyancsak sokat tett a magabiztos sikerért, miként a sok nagy csatát megélt, sokszoros válogatott Pallag, Vacsi, Király-Tálas trió rutinja is aranyat ért.

A MÁV Előre Foxconn már az első szettben alaposan bekezdett, jelezve ellenfelének, hogy nehéz csata vár rá. Pallagék 9-2-re elhúztak, onnan már szépen lemenedzselték, simán behúzták a játékrészt 25-18-ra. A második játszma szorosabban alakult, a Csaba kezdett jobban, majd a Loki fordított, és így ment ez a hajráig, hol az egyik, hol a másik fél vezetett 2-3 ponttal. A végén azonban a hazaiak voltak pontosabbak, higgadtabbak és ezt a szettet is behúzták 25-22-re. A harmadik játszma is komoly csatát hozott, de végül ezt is 25-22-re „vitte el” a 3 ponttal együtt a kék-fehér hölgykoszorú.

A fehérvári klub férfi röpisei a parádés szezonkezdet, a tétmérkőzéseken zsinórban aratott 16 győzelem után kicsit megtorpantak: előbb a MEVZA (KEL) Ligában, kaptak ki egy horvát csapattól, majd a Challenge Kupában kétszer egy spanyoltól. Ezek után bő két hét pihenőt követően totális favoritként várhatták a MAFC-BME elleni hazai ütközetet. A mérkőzés azonban nem igazolta az elvárásokat, Dávid Zoltán alakulata kissé tompa, fáradt társaság benyomását keltette.

Az első szettet szoros küzdelemben, de jórészt vezetve, megérdemelten húzta be a műegyetemi társulat, hogy aztán a másodikat már simán behúzza a hazai alakulat, amely talán azt gondolta, hogy ezzel meg is törte ellenfelét és jön simán a következő két szett is, ám nem ez történt. Újra a fővárosiak koncentráltak jobban és úgy nyertek 26-24-re, hogy 24-23-nál a hazaiaknak volt játszmalabdájuk… A negyedik szettet aztán simán, 25-17-re rakta zsebre a Loki, hogy aztán a döntő játékrészt már újra nagyobb küzdelemben 15-12-re. Ki kell emelni, hogy a vendégeket két légiósuk, Reyes Rodríguez és Altunaga Saroza vitte a hátán, ők ketten 56 (!!!) pontot szereztek a budapestiek 74 pontjából, azaz, csak 16-ot nem ők ketten. Ez egészen elképesztő teljesítmény, nélkülük még a tisztes helytállásra sem lett volna esélye a MAFC-BME-nek.

A MÁV Előrében Koci (20) és Pesti (23) szintén hozta a megszokott ponterős játékát, de Janke és Szabó Vilmos 9-9, valamint Tomanóczy 8 egysége is kellett a sikerhez. Vasárnap is kelleni fog, mert pihenőnap nélkül, rögtön a sereghajtó, győzelem nélkül álló DKSE vendégei lesznek Dunaújvárosban 17.00 órakor.

A Loki hölgyei a következő fordulóban, január 20-án, szombaton 17.00 órakor a címvédő Vasas otthonába látogatnak, a lehető legerősebb riválishoz, ahol több, mint bravúr lenne a siker, de még a pontszerzés is.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2024-01-06

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This