Remekeltek a Turós-tanítványok Egerben

Szerző: Mátay Balázs

2021-11-14

Nagyszerűen szerepeltek, nem kevesebb, mint hét érmet – két-két aranyat és ezüstöt, valamint három bronzot – „ütöttek” össze a serdülő és junior ökölvívók országos bajnokságán a Fehérvár Küzdősport SE ifjú harcosai. Turós Arnold vezetőedző nem véletlenül kezdte beszámolóját a „kis egyesület a nagyok szintjén!” büszke kijelentéssel. Igaza van, hiszen az meglehetősen ritka, hogy egy klub kilenc csatába induló sportolójából végül heten is dobogóra állhatnak egy ob-n.

– Eddigi tréneri pályafutásom alatt ez az év volt a legrosszabb a felkészülés szempontjából. A serdülő válogatott mellett vállalt edzői munkám miatt sokat voltam távol a saját csapatomtól, fehérvári tanítványaimtól, ezért is határoztam úgy nemrégiben, hogy felhagyok a válogatott melletti tevékenységgel. Ráadásul sérülések, betegségek is nehezítették a helyzetünket, az idei esztendőre tervezett programon mindig változtatni kellett valamiért. Mindezek tükrében büszkén mondhatom, hogy számunkra nagyon sikeres utánpótlás ob-n vagyunk túl. Versenyzőink magabiztosan, bátran bokszoltak, ezt ékesen bizonyítja a kilenc sportolónk által megszerzett hét érem. – mondta Turós Arnold, aki alábbiakban egyénenként így értékelte védencei produkcióját:

Bajnokok:

Junior 80 kg: Tóth Adrián (immáron kétszeres magyar bajnok!) Adrián orrtörés miatt sok edzőmérkőzést kihagyott és az ob előtt is lebetegedett. Azért is indult egy súlycsoporttal feljebb, mert azt a másfél hetet amit a betegsége után edzeni tudott, nem akartam fogyasztással tölteni. Versenyzőnk a 80 kilósok között is kiemelkedett. Erőben, ügyességben és rutinban egyaránt versenytársai fölé nőtt.

U12, 48 kg: Turós Levente (a súlycsoporttól független legjobb U12-es versenyző különdíját is bezsebelte!) belekerült abba a 10 fős U12-es csapatba, akik meghívást kaptak az ob-ra, hogy a döntőben bemutathassák tudásukat. Ez egy sporttörténelmi esemény volt, mert korábban nem bokszolhattak a srácok országos bajnokságon 13 év alatt. Ezért is ilyen értékes ez az eredmény.

Ezüstérmesek:

Serdülő 52 kg: Frank Dominik nagyon szépen menetelt a döntőig de ott annyira akart nyerni, hogy görcsössé vált, s kikapott. Küzdőszellemből jelesre vizsgázott, de az erőlködés sajnos vereséget okozott.

Junior 75 kg: Sárosdi Patrik klasszikus kiütéssel nyitotta menetelését. A fináléban azzal a versenyzővel került össze, aki csapattársát Németh Zsoltit is legyőzte az elődöntőben. Sajnos Patrik sem találta a remek lábmunkáját kihasználva szinte folyamatosan menekülő ellenfél taktikájának ellenszerét, így 2. helyen végzett.

Bronzérmesek:

Serdülő: Fekete Leon bátran kezdett, de nála sokkal érettebb válogatott ellenfele nagy falat volt számára, ezért feladtam a mérkőzést

Junior 75 kg: Németh Zsolt szép győzelemmel indított egy erős versenyző legyőzésével de az elődöntőben a már említett menekülő vetélytárs ellen ő sem találta az ellenszert és megosztott pontozással kikapott.

Junior 57 kg: Hippeller Panna esetében az elődöntőben rosszul választottam meg a taktikát, így a későbbi bajnoktól vereséget szenvedett.

Helyezetlen lett a serdülő 57 kg-ban Kalocsa Zoárd (élete első versenye volt, lesz ez jobb is), akinek az országos bajnokságon való szereplése idén csak tapasztalatszerzés céljából volt indokolt. Jól bírta a nyomást és mérkőzését viszonylag szorossá tette kiemelt ellenfelével szemben.

Junior 60 kg: Zsuzsics Adrián az idei Európa-bajnokkal került össze, aki sokkal jobb volt, ezért a mérkőzés elején feladtam az egyenlőtlen küzdelmet.

Edzők:

Turós Arnold
Lénárt Péter
Magda Dániel

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2021-11-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami