Profi boksz: Balogh Bálint Nagyvenyimen is nyert

Szerző: Mátay Balázs

2023-05-01

A feltörekvő, új Richárd Promotion rendezett profi ökölvívó gálát Nagyvenyimen. A Fejér vármegyei településen egy Fejér vármegyei tehetséges öklöző került fókuszba, aki harmadik hivatalos mérkőzésén sem várta meg, hogy a pontozók döntsenek. Turós Arnold tanítványa, Balogh Bálint megoldotta a feladatot a legegyszerűbb módon, gyorsan, kiütéssel…

Nem csak Balogh volt a program egyetlen székesfehérvári részvevője: Treuer Benjamin bemutatómérkőzésen lépett kötelek közé. A részleteket a Fehérvár Küzdősport SE szakmai munkájának irányítója, Balogh és Treuer edzője, Turós Arnold osztotta meg velünk:

„A Richárd Promotion gáláján két versenyzőnk lépett szorítóba, Treuer Benjamin és Balogh Bálint. Az egész programot Bálint köré szervezték, ez is mutatja, hogy rövid idő alatt elismertséget váltott ki szakmán belül is. K1 szabályrendszerű, amatőr bemutató mérkőzés és profi box is terítékre került. A Richárd Promotion Kovács Richárd vezetésével egy viszonylag új promóciós team, nagyon dinamikusan fejlődnek, és jó az irány amit képviselnek, ezért is választottam őket Bálint számára.

Balogh első mérkőzése egy nem hivatalos profi mérkőzés volt, ezen nézték ki maguknak őt. Jól döntöttünk közösen, azt azóta már a 3. hivatalos győzelmét aratta Bálint, mindet kiütéssel. Ezen a teltházas gálán Bálinté volt a fő mérkőzés. Nem is kellett benne senkinek csalódnia. Erőszakos stílusa jól ötvöződik kiváló képzettségével és a bődületes nyers erővel, amit a gyerek kora óta végzett fizikai munkával alapozott meg. Amatőrben magyar bajnok és válogatott is volt, ráadásul büszkén mondhatom, hogy mindvégig az én kezeim között fejlődött. 

Csapatunknak az egymáshoz fűződő lojalitás az erőssége, versenyzőink 99 százaléka nálunk kezdett sportolni. Bálint mostani ellenfele a profi ökölvíváson kívül jártas a ketrecharc, és a pusztakezes bokszban is, kemény diónak ígérkezett.

Nem is volt egyszerű az eleje: Bálint nem tartotta magát a megbeszéltekhez és „rálépett” egy megrendítő erejű ütésre, de kemény srác, csak egy pillanatig okozott kellemetlenséget neki ez a komoly pofon. Ezt az ellenfelet hagyni kellett kezdeményezni és a támadásai alatt elkövetett hibáit, sebezhetőségét kihasználva, kontra ütésekkel harcképtelenné tenni. Már az első menet végén egyszer padlóra küldte Balogh, de a 2. menetben olyan jó ütemben ütötte meg tanítványom, hogy az ellenfél már nem tudott felkelni. Nagyon örülök az újabb sikerének!

Ami Treuer Bemjamint illeti, ő egy amatőr bemutatómeccset vívott, itt az eredmény nem számított. Amit összességében láttam tőle, az alapvetően rendben volt, bíztató a jövőre nézve.”

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-05-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami