Pazar kezdés, majd csalódás – döntetlen a lengyelek ellen

Szerző: garanddesign

2021-03-25

Már 2-0-ra is vezetett, de nem tudott nyerni a magyar labdarúgó-válogatott Lengyelország ellen a 2022-es katari világbajnokság selejtezősorozatának első fordulójában. Marco Rossi együttese szépen felépített kétgólos előnyét egy perc alatt leadta, majd hiába újított és szerzett megint vezetést, ezt sem tudta megtartani, így 3-3-ra végeztek a küzdő felek, amelyek közül egyik sem volt elégedett. Az új lengyel kapitány, a Vidi ex-trénere, Paulo Sousa szerint nekik kellett volna győzni, míg Marco Rossi is az elszalasztott lehetőségen kesergett. Maradjunk annyiban, 2-0 és 3-2 után alighanem Rossinak lehet markánsabb hiányérzete. Az I-csoport másik két meccsén: Andorra-Albánia 0-1, Anglia-San Marino 5-0.
Remekül kezdődött a találkozó: a 6. percben Fiola a saját térfeléről nagyszerű mélységi passzal ugratta ki a félpályáról startoló Sallait, aki jobbról befelé kanyarodva betört a 16-oson belülre, s higgadtan kihasználta a ziccert, 1-0! Ezt követően sem talált fogást a mieinken a Lewandowski vezette vendégel. A Bayernben parádézó, a gólokat ipari mennyiségben termelő Lewandowskinak tulajdonképpen momentuma sem volt az első félidőben. Amennyiben ehhez azt is hozzátesszük, hogy mi négyszer, a lengyelek csak kétszer próbálkoztak egyáltalán kapura lövéssel – de csak a mienk találták el -, akkor nyugodtan leírhatjuk, hogy ennél többet nemigen kívánhattunk volna 45 percnyi foci után. A magyar csapatból kitűnt a fehérvári Fiola, aki a kiváló gólpassza mellett is nagyon jól játszott.

A fordulás után is jött a bűvös 6. perc. Éppen ennyi telt el a második játékrészből, amikor Lewandowskit szerelték a mieink saját Sallai lepattanó lövésére Szalai csapott le, s kissé jobbról, 12 méterről a kapu jobb sarkába emelt, 2-0! Ez a kétgólos vezetés aztán pillanatok alatt megbosszulta magát, ugyanis Sousa hármat cserélt, fújtak egyet a lengyelek, s a 60. minutumban 54 másodperc alatt kettőt lőve egyenlítettek! Ilyen nincs! De, sajnos… Ki sem örültük magunkat, hogy kettő ide, erre két védelmi lazulás, máris kezdhettünk mindent elölről. A gólok előtt 1 (!!) perccel beállt Józwiak, Piatek duó első labdaérintésből beköszönt. 2-2! Hej, ha Sousa a Vidi mestereként anno így tudott volna mindig cserélni!… Ez a szűk 1 perc is megmutatta, hogy ha valóban a nemzetközi élmezőny nyomába szeretnénk érni, akkor nem fér bele 1 perc lazulás sem. Végül aztán Rossi Sallait hozta le, Varga Kevinre cserélve, de bejött Lang a bicegő Hangya, Nego pedig Lovrencsics helyére.

Ahogy telt az idő, úgy fogyott el a levegő Szalainál, a második félidőben a gólja után 300 métert sem futott összesen a meccs végéig, már szinte minden labdát elveszített, de Rossi hagyta a pályán, miközben a többieknek kellett helyette is futni. Ezt ma már szintén nem lehet megtenni nemzetközi szinten, hiába van nagy szíve Szalainak, egyre öregebb lesz, egyre kevesebbet tud futni, igaz fénykorában sem ez volt az erőssége… Azért meg kell hagyni, Rossi sem rendelkezik rossz szimattal, mert aztán jött a harmadik magyar gól, ami éppen Szalai Ádám beívelt labdájából érkezett Lang „közvetítésével”, Orban jóvoltából, 3-2! Ekkor már csak szűk negyedóra volt hátra, de hiába reménykedtünk, a 82 percig szinte észrevehetetlen Lewandowski elő került egy jobb oldali beadás, ő igazított egyet a labdán, majd 14-ről felvarrta a bal felsőbe, ahogy kell. Ettől még nem lesz egyből Messi, de tény: neki nem kell sok helyzet egy gólhoz. 3-3!

A hosszabbítás elején a mezőny talán legjobbját, Fiolát kiállította Brych második sárgája után, de 3-3 maradt a vége, ami jó is meg nem is. Mivel a második helyhez kellenek a fő riválisok, az angolok és a lengyelek elleni győzelmek, egyértelműen buktunk 2 pontot, de ha azt nézzük, hogy előre sokan elfogadták volna az ikszet, nem is olyan rossz ez. Persze, ettől még ez az elúsztatott 2 pont nagyon sokba kerül még, efelől ne legyen senkinek kétsége. Folytatás vasárnap este San Marinóban, majd szerdán Andorrában. Két kötelezően sima győzelem a papírforma szerint, amit nekünk sokszor sikerült már borítani. Reméljük most ne kerül erre sor.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-03-25

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami