Olimpia 2024: ketten éremközelben, nyertek női kéziseink és férfi vízilabdázóink

Szerző: Mátay Balázs

2024-07-28

Újabb versenyekkel és magyar éremesélyekkel folytatódott a XXXIII. nyári olimpia Párizsban. A nő cselgáncsozóknál Pupp Réka az 52 kg-os súlycsoportban kikapott a bronzmeccsen, így az 5. helyen végzett, míg a férfi párbajtőrözőknél Andrásfi Tibor nagyon közel állt ahhoz, hogy ő legyen a nap és talán az egész olimpia magyar hőse, de az elődöntőben és a bronzcsatában is a ráadásban aranyponttal kapott ki, ami nagyon bosszantó, hiszen egyetlen momentumon, egyetlen ponton múlott akár a végső sikere is, tekintettel arra, hogy az elődöntőben őt ezzel a hajszállal legyőző versenyző nyerte a finálét…

Nagyot hajtottak délelőtt kézis lányaink, akik végül Simon Petra utolsó másodpercben lőtt góljával győzték le 25-24-re az első körben a spanyolokat „agyonverő” brazilokat, s ezzel a 2 ponttal máris jelentősen megnőtt az esély csoportból való továbbjutásra.

Este csobbantak medencébe először férfi vízilabdázóink, akik a házigazda franciákkal csaptak össze, azzal a nem éppen dicsőséges előzménnyel, hogy néhány hónapja a dohai vb negyeddöntőjében hatalmas szenzációt okozva kikaptak tőlük. Most nem akartak semmit a véletlenre bízni fiaink, ehhez mérten nagyon odacsaptak az elején, 9 perc elteltével már 6-1-re vezettek, majd később is 8-3-ra. A későbbiek folyamán közelebb araszoltak a házigazdák, s úgy nyertek 13-12-re Vogel Somáék, hogy az utolsó, a meccset papíron szorossá tevő francia gól 4 másodperccel a vége előtt esett, amikor már nem volt nagy a mieink koncentrációja.

A Roland Garroson a bálvány, a salakos szentélyben 14 (!!) alkalommal diadalmaskodó Rafael Nadal ellen lépett pályára Fucsovics Márton, s bizony alaposan megszorongatta a spanyol salakkirályt. Végül 6:1, 4:6, 6:4 arányban Nadal nyert, volt győzelmi esélye Fucsovicsnak is, ami hatalmas szó. Másik teniszező reménységünk, Marozsán Fábián egy hazai versenyzőtől kapott kis simán, két szettben, majd párosban is elvérzett a két fiú, így számukra véget ért az olimpia.

Több más sportágban akadtak magyar helytállások, összességében felemás napot zártak a mieink. Hétfőn újabb éremesélyeink lesznek, elsősorban újra a vívók sanszosak erre, de sportlövőink is okozhatnak meglepetést. Este 8-kor női vízilabdázóink javíthatnak Kanada ellen ez első körös, hollandok elleni vereség után, ami nagyon nem lesz könnyű, mint ahogy a 21.00 órakor pályára lépő férfi kéziseink számára sem lesz egyszerű az egyiptomi pofont követően bedarálni Argentínát. Márpedig a továbbjutási álmok éltetéséhez mindkét esetben kell a siker.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2024-07-28

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This