NL: Hihetetlen! Németországban is nyert a magyar válogatott!

Szerző: Mátay Balázs

2022-09-23

A pozitív jelzők már az angliai 4-0 alkalmával júniusban elfogytak a magyar labdarúgó-válogatott teljesítményét illetően, így azzal, hogy a Rossi-fiúk Németországot is legyőzték idegenben 1-0-ra a Nemzetek Ligájában, keresni kell még néhányat, ha nem is lesz könnyű. Főképp azért, mert a magyar alakulat legutóbb tétmeccsen – most kapaszkodjanak meg – a Puskás-féle aranycsapat révén volt képes megverni a németeket, még a rossz emlékű 1954-es világbajnokság 8-3-as csoportmeccsén. Azóta, azaz 68 éve (!!!) ez nem sikerült. A mieink gólja a visszavonulóban lévő Szalai Ádám nevéhez fűződik. Ezzel sikerrel válogatottunk az NL A-ligájának (legfelsőbb osztályának) 3. csoportjának élén marad és 2 pontos előnnyel vezet az előtt az előtt az Olaszország előtt, amely ellen a záró meccsen, hétfőn a Puskásban egy döntetlen is elegendő lesz a földöntúli csodához, a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe kerüléshez!

Az első félidőben gyakorlatilag magyar „focisulit” láthatott a telt házas lipcsei aréna közönsége, kiváltképp az első 35 percben volt jelentősen jobb nemzeti tizenegyünk, Szalai csodagólja (Szoboszlai szögletét sarokkal tette a kapuba a 17. percben -a képen) is ebben a szakaszban eset. Müller fejese volt a játékrész hajrájában az első német lehetőség, és az első kaput eltaláló hazai próbálkozás. Amennyiben némi szerencsénk is akad, akár kétgólos is lehetett volna a vezetésünk, de Gazdag egyszer nagy, másodszor kisebb helyzetben hibázott.

A második félidőt aztán jelentősen  megnyomták a németek, igazán nagy ziccerük azonban így is csak kettő akadt, de nagyot védett Gulácsi, majd a védők blokkoltak kiválóan. Ezen kívül néhány veszélyes átlövés jelentett riadalmat a vendégkapu táján, miközben egyszer-egyszer a csereként beállt Ádám Martin és Kleinheisler járt közel a második gólunkhoz, ám mindkétszer ter Stegen védett nagyot.

Összességében komoly védőmunkával és kiváló, szervezett focival sikerült tartani a 0-1-et. Mivel az olaszok is 1-0-ra verték az angolokat, az már most biztos, hogy a mieink maradnak a legfelsőbb liga tagjai, s A-kalaposak lesznek az Eb-selejtező sorsoláson! Az igazán nagy szenzációhoz, a csoportgyőzelemhez és a ligadöntőhöz is már csak egyetlen pont hiányzik. Ezt hazai pályán Olaszország ellen gyűjthetik be fiaink a hétfő esti (19.45) összecsapáson. Bár ez még mindig szürreálisan hangzik, egyáltalán nem lennénk meglepve, ha sikerülne.

A MOL Fehérvár két válogatottja is kivette a részét az újabb bravúrból: Fiola végigzakatolta a meccset, védőmunkáját kiválóan látta el, s gyakran segítette jó felfutásokkal és előre-passzokkal a  támadásokat is, Nego (a képen) pedig a hajrában állt be, s több jó megmozdulása volt a jobb oldalon támadásban, védekezésben egyaránt.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-09-23

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami