Nagy Evelin újra bizonyított – a Turós-tanítvány Egerben is nyert

Szerző: garanddesign

2021-05-24

Európa egyik legjelentősebb utánpótlás versenyén is remekeltek a Fehérvár Küzdősport SE ökölvívói. A 70. Bornemissza Gergely Emlékversenyen Turós Arnold vezetőedző két tanítványa indult, s mind a ketten a fináléig meneteltek. Nagy Evelin (A képen edzőjével és egy korábbi trófeával) győzött is az ifjúsági korosztályú hölgyek 57 kilós súlycsoportjában, meglepetésre a kielcei vb-t megjárt Varga Beátát verte nagy küzdemelben, így a dobogó legmagasabb fokára állhatott. A junior fiúknál Tóth Adrián (75 kg) megosztott pontozással kikapott, s ezüstérmes lett a 13 ország 205 versenyzőjét felvonultató viadal mezőnyben.

– Tóth Adrián a döntőig jól teljesített de a fináléban nagyon kényelmesen boxolt és megosztott pontozással ki is kapott. Sajnáltam, mert több volt benne. Nagy Evelin viszont egyre jobb, most is a maximumot nyújtotta. Súlycsoportjában eddig minden korcsoportban megnyerte a legrangosabb versenyeket. Serdülő és junior magyar bajnok, diákolimpiai aranyérmes, megnyerte az Énekes emlékversenyt (válogatottság tekintetében ez a leginkább meghatározó verseny) és most a Bornemisszát is behúzta. Döntőbeli ellenfele Evelin nagy vetélytársa, 2012 óta bokszol, megjárta a korosztályos világbajnokságot és Európa-bajnokságot is. Evelin pályafutása elején 3 alkalommal is kikapott a Miskolci lánytól, de mára behozta a lemaradását. – foglalta össze az egri történéseket Turós Arnold.
A gondolkodó ökölvívók nevelésében élen járó fehérvári tréner hozzátette, hogy Nagy Evelin nagyon gyorsan fejlődik és minden adottsága megvan a komoly eredmények eléréséhez. Fegyelmezett, ügyes, motivált és tudatos. Székesfehérváriként hosszú idő óta ő az első ökölvívó, aki minden korosztályban megnyerte a legfontosabb versenyeket. A szakember azt is elmondta, hogy az e heti pihenő után már kezdődik is a felkészülés az őszi országos bajnokságra és az azt követő Eb-re, amelyen nagy eséllyel Evelin is ott lesz majd.
Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by garanddesign

2021-05-24

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami