Már a Volánosokkal készül a vb-re a hokiválogatott

Szerző: Mátay Balázs

2022-04-15

Május elején kezdődik Ljubljanában a jégkorong Divízió I/A-s világbajnokság, amelynek egyik esélyese a magyar válogatott lesz, főképp azok után, hogy az oroszok és a fehéroroszok kizárását követően az idei elit vb-re a mi csoportunkból emelték be a mezőnybe a francia és az osztrák válogatottat. A feljutáshoz „csak” az első két hely egyikén kell végezni. Ez azonban még ebben a mezőnyben sem lesz könnyű, lévén a házigazda szlovének és Dél-Korea is az A-csoportra pályázik, de az egyre erősebb románok és a litvánok is csíphetnek meglepetéspontokat a favoritoktól. A magyar nemzeti együttes már gőzerővel készül az idei csúcstornára, immár a fehérvári kontingenssel kiegészülve.

Az ICEHL-bravúr, a döntős szereplés után néhány nap pihenőjük volt csak a Hydro Fehérvár AV19 magyar hokisainak, ugyanis akik hadra foghatóak, azok jelentős része meghívót kapott a válogatottba,a mely egyébként kedden éppen Fehérváron játszik majd felkészülési meccset a nagy rivális Szlovénia legjobbjai ellen.

Bartalis István a Salzburg elleni fináléban sérült meg, bizonytalan a szereplése, az pedig már eddig is biztos volt, hogy a huzamosabb ideje sérült Stipsicz Bence nem lehet ott a vb-n. Rajtuk kívül is hat Volános játékos csatlakozik Sean Simpson keretéhez: Horváth Milán, Erdély Csanád, Mihály Ákos, Hári János, Magosi Bálint és Terbócs István.

A Divízió I/A-s világbajnokságon a mieink sorrendben Dél-Korea (május 3.), Litvánia (május 4.), Szlovénia (május 6.) és Románia (május 8.) válogatottjával csapnak majd össze. Mindegyik ellenféllel szemben van esély a győzelemre, ugyanakkor egyikkel szemben sem mehetünk biztosra, ezért csak a maximális koncentráció és legjobb forma hozhat sikert és feljutást.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-04-15

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami