Madridban oktatta a Realt a Barcelona

Szerző: Mátay Balázs

2022-03-20

Hiába vezeti igen komoly előnnyel a La Liga tabelláját a Real Madrid, hiába nyerte meg a két csapat legutóbbi öt összecsapását a királyi gárda, az immár Messi nélküli Barcelona feltörölte vele a padlót (azaz, a Bernabéu gyepét), 19 perc alatt négyet vágva 4-0-ra gázolt át nagy riválisán. A blancók a kisebb sérüléssel bajlódó Benzema nélkül alig jelentettek veszélyt Ter Stegen kapujára, de nem ezért kapott ekkora verést, egyszerűen gyorsabb, pontosabb, koncentráltabb volt a Barca, s bármennyire is fáj a Real szurkolóinak, most alárendelt szerepet játszottak kedvencei. A katalánoknál Aubameyang parédézott: egy „mezei”, valamint egy pimasz, zseniális gólt szerzett, Ferran Torresnek pedig sarokkal adott gólpasszt. Dembélével sem bírtak a madridiak, két gólpasszt jegyzett (Aubameyang első és Araújo egyetlen találatánál), élénken fickándozott a hazai védők között.

Ez volt az a meccs, amit a lehető leggyorsabban szeretne elfelejteni a Real, mert számára rémálommal ért fel ez a megalázó vereség. A Barcelona bebizonyította, hogy Messi nélkül is top focira képes, s bárkit meg tud verni. Az, hogy Xavi gárdája négyet vágott az Atléticónak és az Európa-ligában a Napolinak (ráadásul idegenben), most pedig a Realnak is Madridban, tökéletesen jelzi: a klubikon nagyon érti a szakmáját, remekül összerakta ezt a gárdát, tele tehetséges fiatalokkal, akik már most klasszis teljesítményre képesek (Pedri, Gavi, E. Garcia, Araújo, Nico, Puig, F. Torres)  köztük néhány rutinos rókával, elől (Aubameyang, Depay, L. De Jong), hátul (Ter Stegen, Alves, Piqué, Alba) és középen (Busquets) ilyen játékos, de ott van még F. De Jong, Traoré és Dembélé, akik még csak 24-25 évesek, de régóta nemzetközi szinten teljesítenek.

Ez a gárda Xavi keze alatt igazi csapattá formálódott, ráadásul nagyon gyorsan. Az, amit az elmúlt 2 hónapban láthattunk tőle, az igen komoly produkció. Az Atlético elleni 4-2, a nápolyi és madridi 4-0 igazi parádé volt, jelezve a világnak: lehet, hogy eben az idényben nem nyer trófeát, de újra bárki ellen esélyes alakulata van a Barcának.

(Fotó: fcbarcelona.cat)

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-03-20

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami