Labdarúgás, válogatott: a következő két meccs döntő lesz

Szerző: Mátay Balázs

2023-09-06

Jól kezdett, hiszen három mérkőzést követően 7 ponttal – jobb gólkülönbséggel – a szerbeket megelőzve vezeti csoportját a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező sorozatban a magyar válogatott. Mindez azonban csak akkor ér valamit, ha a következő két találkozóján is pontokat szerez Marco Rossi alakulata, ugyanis következik a csoportfavorit Szerbia elleni két összecsapás. Az első csütörtökön, idegenben.

A 20.45-kor kezdődő mérkőzésnek különös jelentősége lesz, hiszen ha a mieink nem kapnak ki, nem tud ellépni tőlük a legnagyobb rivális, ugyanakkor igazán nagyot csak akkor „kaszál” nemzeti egyletünk, ha nyerni tud, hiszen a legkomolyabb riválistól elvett pontok szinte duplán számítanak.

Sem az önbizalomnak, sem pedig a jövőbeli kilátásainknak nem tenne jót egy esetleges vereség, mivel éppen a következő fordulóban lesz szabadnapos válogatottunk, s ha csütörtökön és majd a következő, vasárnapi meccsét is közben behúzza Szerbia, akkor máris 6 ponttal, azaz behozhatatlan előnnyel elhúzna Szoboszlaiéktól, akiket Montenegro is megelőzhet, hiszen ehhez Litvániát és Bulgáriát kellene legyőznie, ami nem éppen lehetetlen feladat, sőt, sanszos, hogy meg is szerzi a 6 pontot.

Utóbbi esetben mi úgy fogadnánk majd október 14-én Szerbiát, hogy a montenegróiak 3, a szerbek pedig 6 ponttal már előttünk járnának, ez pedig kutyanehézzé tenné a maradék 3 mérkőzésünket, mert ezeken egyetlen pontvesztés sem férne bele, hazai pályán kötelező lenne verni Montenegrót, idegenben pedig Bulgáriát és a litvánokat. Sajnos, nem elképzelhetetlen, hogy ez a végkifejlet vár majd a mieinkre.

Bármennyire is erősödött és stabil a mai magyar csapat, bármannyire is játszik immár hat játékosunk (Gulácsi, Orbán, Szalai, Sallai, Szoboszlai és Kerkez) a topligák egyikében, illetve játszik további erős bajnokságban még néhány játékosunk, szerb oldalon még magasabbak ezek a számok. Világszinten jegyzett játékosok, a két Milinkovics-Szavics, Gudelj, Kosztics, Tadics, A. Mitrovics, Vlahovics, Jovics állnak majd a mi fiainkkal szemben, sikerre éhesen, merthogy számukra is éppen olyan fontosak lesznek a mieinktől elvett pontok, mint lenne fordítva…

Egy biztos: most, igazán éles helyzetben bizonyíthatja a Rossi-gárda, hogy a korábbi kiváló Nemzetek Ligája menetelés és a legutóbbi Eb-n mutatott remek helytállás nem alkalmi, hanem tartósan magas szintet takar. Nincs mese, pontot kell szerezni az oroszlán barlangjában, ami most a szerbek szankcionálása miatt inkább cicabarlang lesz, mert ha a rendszerint pokoli hangulatot teremtő fanatikusai nem is lehetnek jelen, a nemzetközi szabályok szerint 14 év alatti gyerekek igen, akik ha nem is oroszlánra hajazó öblös hangon, de mindenképpen komoly hangerővel biztatják majd kedvenceiket.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-09-06

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This