Labdarúgás: törökverés magyar módra

Szerző: Mátay Balázs

2024-03-22

Az idei év első, Eb-re hangoló felkészülési találkozóján a magyar labdarúgó-válogatott Szoboszlai 11-es góljával 1-0-ra legyőzte Törökországot a Puskás Arénában, így immár 13 mérkőzés óta veretlen, ami az Aranycsapat óta a leghosszabb sorozat! 

Az első félidő nem hozott túl sok izgalmat, kifejezetten visszafogott produkciót tettek ki a csapatok a zöld gyepre. Az első kaput eltaláló lövésünkre a 28. percig kellett várni, Sallai löketét védte Günok, majd nem sokkal később Varga Barnabás fejjel veszélyeztetett, de a törökök is csak kétszer tornásztatták meg igazán a nemzeti együttes kapujába két év után visszatérő Gulácsit, aki egyébként az egész meccsen kiválóan védett.

A folytatást alaposan meghatározta, hogy rögtön a második félidő elején büntetőhöz jutott válogatottunk, mivel Szoboszlai balról érkező beadása Ünal kezére pattant. A 11-est a Liverpool ásza jobbal, félmagasan a jobb sarokba zúdította, Günok érezte az irányt, de nem volt esélye hárítani.

Ezt követően egészen jó, parázs kis meccs kerekedett a korábbi, többnyire unalmas találkozóból. A törökök nyomtak, mentek előre az egyenlítésért, de közben a mieink előtt is adódtak helyzetek, időnként kifejezetten élvezetes, lüktető volt a játék. Gulácsi többször is kiválóan avatkozott közbe, különösen Calhanoglu és Yildiz próbálkozásánál védett nagyot, de a másik oldalon Günok sem unatkozott. Szoboszlai kecsegtető helyről elvégzett szabadrúgásánál nem kellett hárítania, mert a labda fölé szállt, de Szoboszlai és Sallai összjátéka után Varga Barna ziccerénél bravúrra volt szüksége. Közben Balogh Botond helyére beállt Dárdai Márton, megtörtént tehát az újoncavatás.

A véghajrá is izgalmasan alakult, volt néhány parázs jelenet Gulácsi portájánál, de nem céloztak pontosan Calhanogluék, így nem változott az eredmény. A slusszpoén a 92. percben jött volna, miután a cserként beszálló Kleinheisler életerős lövése kipattant Günokról, Schäfer pedig nyolcról a kapu közepébe terelte az elé kerülő játékszert. Némi szépséghiba, hogy a gólszerző lesen tartózkodott, így a VAR segítségével Frankowski játékvezető visszavonta a találatot.

A legvégén még akadt némi kakaskodás, lökdösődés, aminek okán a két főkolompos, Kleinheisler és Yüksek sárga lapot kapott.

Nyertek tehát Szoboszlaiék, ezzel pedig már 13-as veretlenségi szériát írnak, amire Puskásék óta nem akadt példa. Összegzésképpen meg kell jegyezni, hogy a második játékrészre alaposan feljavult a magyar csapat, de a védelme végig ingatag lábakon állt, Lang, Szalai és Balogh Botond is sokat hibázott, ezen változtatni kell még az Eb-ig

Kedden jön a következő tesztmérkőzés, Koszovó ellen, ugyancsak hazai környezetben, 19.00 órakor.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2024-03-22

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami