KL, EL: a Fradinak volt szerencséje, a Puskásnak nem, a Paks simán kiesett

Szerző: Mátay Balázs

2024-08-29

Három magyar labdarúgó csapat várhatta úgy a rájátszás visszavágóját az európai kupaporondon, hogy igen kedvező helyzetben volt ellenfelével szemben. Végül a háromból csak egy jutott a csoportkörbe, a Ferencváros, amely büntetőpárbajban ment tovább a bosnyák Borac ellen. A Puskás Akadémia éppen 11-es párbajban bukott el, míg a Paks hazai pályán kapott sima hármast, így kiesett az edzőváltás után új lendületet kapó cseh Mladá Boleslav ellenében.

Akárhonnan nézzük, a Paks búcsúja nem nagy szenzáció, keretbe foglalta ide kupaszereplését: csúnya hazai vereséggel indult, ám kapott egy második esélyt az EL után a KL-ben, ahol két kört tudott menni, majd egy újabb hazai zakó vetett véget a továbbiaknak. Kritika így sem érheti a tolnaiakat, ami benne volt nekik ebben a sorozatban, ki is hozták.

A Fradi a BL kiesést követően az EL-ben kapott egy nem éppen világverő bosnyák csapatot, de nem bart vele. A hazai gól nélküli meccs után a visszavágón sem focizott jól, sőt! Ahhoz is szerencse kellett, hogy 0-1 után egy 11-esből a hosszabbításban képes volt egyenlíteni, mert a büntetőt a hazai kapus szerencsétlenkedése hozta össze ártatlan helyzetben.

Aztán a 11-es párbajban már kijött a túl laza balkáni mentalítás, három büntetőt is elpazaroltak, még a kaput sem találták el, a magyar bajnoknak így belefért egy hiba is,  továbbvergődött az EL főtáblájára. Ennél csak jobb ellenfelei lesznek ott, viszont ennél rosszabbul nem nagyon tud focizni, így lehet reménykedni.

A Puskás Akadémia volt az igazi hős, az a csapat, amely a rendes játékidőben oda-vissza döntetlent játszott (3-3, 1-1) az elmúlt két szezon döntősével, az olasz Fiorentinával, s hatalmas esélye volt a bombameglepetésre, mert a hosszabbításban kettős emberelőnybe került, de a rutinos klasszis kapus De Gea kifogott rajta, több bravúrral elvitte csapatát a 11-es párbajig, amelyet aztán megnyert az olasz egylet. Egy elhibázott büntető ehhez elég volt, Szolnoki próbálkozását védte a spanyol kapusklasszis.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2024-08-29

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This